Tacx Genius Trainer In-Depth Review door DC Rainmaker

DC_Rainmaker_tacx_genius Eigenlijk zou dit bericht overbodig moeten zijn omdat je al lang en breed de RSS-feed van het DC Rainmaker weblog volgt, maar voor het geval je dat nog niet doet, wijs ik je toch nog maar even op de enorm uitgebreide review van de Tacx Genius Trainer die daar nu staat. Als daar nog dingen in ontbreken, dan weet ik het ook niet meer. Ik beperk me even tot een vrij vertaalde samenvatting van de samenvatting:

Het samenvatten van de Tacx Genius is niet eenvoudig. Er is heel veel goeds aan het platform. De software is een stuk beter geworden de afgelopen jaren en de hardware heeft een aantal unieke voordelen.
Aan de andere kant, het pairen (koppelen) van de hardware kan frustrerend zijn door een aantal bugs, en hoewel DC Rainmaker zelf geen problemen met de klantenservice heeft, hoort hij er regelmatig over. Wie weet zorgt de review voor verbeteringen op dat vlak.

Als je de Tacx Genius vergelijkt met de concurrentie (zie het bericht voor een detailvergelijking), dan is hij iets aan de dure kant. En nog een stuk duurder als je de vele individuele extra’s er bij telt (zoals de jaarlijkse licentie voor Google Earth). Daar komt bij dat het gebruik een openheid van het platform het op de lange termijn minder aantrekkelijk maakt en bedrijven schuiven juist op naar meer open platforms (zoals bijvoorbeeld de Wahoo KICKR die ook door CycleOps ondetsteund zal worden). Maar de software van Tacx is de meest complete en meest geavanceerde die er op dit moment is.

Als het goed gaat, dan gaat het echt goed, en als het niet goed gaat, tja….

Voordelen:

  • De grafische interface van de Tacx ziet er mooi uit;
  • Je kunt eenvoudig data exporteren naar diensten van derden;
  • Als alles werkt, dan is het leven fantastisch;
  • Je kunt eenvoudige je eigen ritten importeren/maken;
  • Je kunt een afdaling simuleren (afdalen via de motor op de trainer)

Nadelen:

  • De verbinding tussen de software en de hadware kan last hebben van bugs en verbindingsproblemen;
  • Je hebt een stevige computer nodig om het vlotjes te laten werken;
  • De individuele licentiekosten tellen aardig op;
  • Klantenservice blijft een belangrijk aandachtspunt.

Ik herken een aantal dingen wel van mijn Tacx Fortius. Mijn laptop heeft het soms zwaar, upgraden van versie 3.x naar 4.x is belachelijk duur, als het werkt dan is het een heel mooi apparaat (en gelukkig werkt het bij mij meestal, maar ik kies dan meestal ook niet voor de meest complexe programma’s), bergaf is inderdaad bergaf (de motor helpt ook bij de Fortius mee). En het apparaat was niet goedkoop. Achteraf gezien had ik al dat virtual reality spul niet nodig. Een trainer met de ergonomie van mijn fiets (dus zoals nu het geval was, geen hometrainer), de motor voor de afdalingen, met de data-mogelijkheden die ik nu heb (bijhouden van snelheid, hartslag, vermogen, trapfrequentie, stijging/daling etc.) en de mogelijkheid om een training te importeren en trainingsdata te exporteren zou voor mij al voldoende zijn. En dan bij voorkeur eentje waarop ik een hartslagmeter naar keuze kan aansluiten (ANT+ of Bluetooth of zo’n Polar) zodat ik niet drie verschillende hartslagmeters hoef te gebruiken. En natuurlijk geen jaarlijkse kosten. Dat is alles. 😉

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
26 februari 2013 20:30

Tacx Genius Trainer In-Depth Review door DC Rainmaker http://t.co/n3wkK6A3VJ #tacx #genius #review via @dcrainmakerblog

Koene
Koene
26 februari 2013 21:10

De software vreet idd vermogen: ik heb er speciaal een nieuwe laptop voor gekocht. De hele handel loopt nu op rolletjes en dus kan ik zeggen “Als alles werkt, dan is het leven fantastisch”.
Elke rit op de Tacx Genius is elke keer weer een feestje 🙂

trackback
26 februari 2013 21:11

RT @PeterMcAllister: Tacx Genius Trainer In-Depth Review door DC Rainmaker http://t.co/n3wkK6A3VJ #tacx #genius #review via @dcrainmakerblog