MTB Kattenbos – Lommel (BE)


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 39,96 km totaal
Duur: 02:07:05
Gemiddeld: 18,9 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 76 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 173 slagen per minuut
Weer: -7,0°C, Geen sneeuw uit de lucht, maar meer dan voldoende op de grond
Omstandigheden: Pittige rit, de harde sneeuw zorgde er voor dat het vaak ploeteren was.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Als het samenvattende woord voor de sneeuwrit van vorige week “heerlijk” was, dan moet die voor vandaag “zwaar” zijn. Niet dat hij niet ontzettend mooi was hoor en in de sneeuw fietsen blijft toch iets magisch hebben. Maar de tocht van vandaag was een stuk zwaarder dan die van vorige week. En dat kwam gelukkig niet omdat het al ijzelde (de temperatuur is alleen bij de ‘bevoorrading’ boven de 0°C uit gekomen en er viel niets uit de lucht), ook het aantal plekken met ijs onder de sneeuw viel wel mee. Nee, het had gewoon te maken van de grote hoeveelheid sneeuw die er nog lag en het feit dat waar het vorige week leek alsof er fietspaden door het bos waren aangelegd, dat deze keer zeker niet zo was. Ik heb stukken gefietst waarbij het leek alsof ze de sneeuw eens een keer lekker omgeploegd hadden en waarna het toen een paar nachten gevroren had zodat hij ook lekker hard werd. Ik ben op zulke stukken overigens ook ingehaald door mannen waarbij het leek alsof zij wél op zo’n fietspad aan het MTB-en waren.
MTB Kattenbos - Lommel (BE) MTB Kattenbos - Lommel (BE)
Overigens was het eerste stukje lekker goed te doen en toen scheen de zon ook nog volop, die was later eens tuk minder zichtbaar en ondanks dat de temperatuur langzaam een paar graden omhoog ging werd het met de aantrekkende wind ook nu stilaan wat guurder. Jammer voor de organisatie want bij terugkomst in Lommel bleek het nog best rustig te zijn geweest en ik heb zo het vermoeden dat het weer er niet uitnodigender op aan het worden was voor de twijfelaars. Dat is natuurlijk ook wel het nadeel van zo’n ruime starttijd. Je kon van 8.30-14.30 uur starten, dat heeft voor de deelnemers als voordeel dat het niet druk is op het parkoers (al moet je nu wel extra opletten op de pijltjes), maar als organisatie moet je ook de hele dag (tel er op dat fietsers zo’n 2,5 uur onderweg zijn voor de langste afstand) alles ‘in de lucht’ houden.

MTB Kattenbos - Lommel (BE) MTB Kattenbos - Lommel (BE)
Ik ben vandaag niet onderuit gegaan, wel een keer bijna over de kop (mijn fiets wilde over de kop, ik kon het boompje grijpen dat er stond en blijven staan). En ja, dat was bij een hellinkje waarbij de organisatie een bordje “Opgepast” aan een boom bevestigd had. Ik had bordje gezien en was dus gewaarschuwd, maar de bocht na het hellinkje was zo haaks, dat ik mijn fiets niet die kant op wist te krijgen. Och ja, de Belg die al een tijdje achter me gefietst had remde even om te zien of ik nog heel was en toen ik hem voor wilde laten zei hij “Ga gerust voor jong, Uw tempo is goe”. Nou ja, dan kan je dag toch niet meer stuk? 🙂
Je ziet hem hierboven op de linker foto, ik miste namelijk een pijltje en moest even draaien waardoor ik ook een tijdje achter hém aan kon fietsen. Gaat inderdaad veel lekkerder dan voorop. Vooral bij de pittige heuveltjes die in het parkoers zaten. Die hadden er van mij niet allemaal in gehoeven, ik heb één keer gehad dat ik aanzette om zo’n heuveltje op te gaan en dacht “hé, twee sporen naar boven” omdat ik in mijn ooghoek nog een spoor zag. Maar boven aangekomen bleek dat niet een tweede spoor naar boven te zijn, maar een spoor naar beneden. Ik moest namelijk 2x scherp rechts en meteen weer die heuvel naar beneden! Kijk, een heuvel op, prima, maar dan moet het wel functioneel zijn. En als ik meteen weer naar beneden moet en dan eigenlijk zo ongeveer weer ben waar ik begon, daar hou ik dus niet van.
MTB Kattenbos - Lommel (BE) MTB Kattenbos - Lommel (BE)
Maar laat ik nou vooral niet met een negatieve noot eindigen. Want het was weer absoluut de moeite waard. De pauzeplek was goed verzorgd en het was een mooie route. Ik had de GoPro weer op het stuur zitten, het filmpje komt er dus nog aan. Morgen wordt het zo te zien absoluut geen fietsweer, komt voor mij goed uit, want dan kon ik toch niet (andere verplichtingen) en volgende week is het weer gewoon echt Nederlands winterweer: 10 graden boven nul en regen/modder. Dan fiets ik ook weer op zaterdag. Dan niet omdat het niet anders, maar omdat de ATB Tocht BikeShop Stefan Kluitmans hier in Liessel (6km van Deurne af) toevallig op zaterdag gepland staat. Dat wordt dan dus weer lekker een tocht die vanaf de garagedeur start. Als ik zou willen/kunnen zou ik zelfs kunnen uitslapen want de start is dan pas tussen 11:00-13:00 uur. 😉

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
26 januari 2013 14:25

MTB Kattenbos – Lommel (BE) 40km door de sneeuw. Pittige tocht, maar mooie (en vooral ook veel!) sneeuw.
http://t.co/yld9F7SS #mijntoertocht

trackback

[…] van de toertocht in Lommel (BE) afgelopen zaterdag. Zie dit bericht voor de detailinformatie. In het filmpje zie je nauwelijks andere deelnemers. Dat betekent niet dat er niemand anders was, […]