Video-impressie VLD Aalst-Waalre

Ik had gisteren tijdens de toertocht in Aalst-Waalre de GoPro op mijn stuur zitten. Die heeft braaf de hele tocht opnames gemaakt. De video heb ik weer met Dashware gecombineerd tot een geheel van video en data van de Garmin en daarna bijgeknipt tot een impressie van ruim 13 minuten.
Omdat de Garmin in het begin en einde van de tocht het wat moeilijk had, missen in bovenstaand filmpje ook het vertrek en de aankomst bij Café Moonen.
Ook niet echt zichtbaar in het filmpje is de sneeuw die vanaf zo’n 15 kilometer toch echt wel naar beneden kwam, maar in kleine, fijne vlokjes en veelal horizontaal vanwege de wind.

De tocht was prima te doen, het enige spannende moment zit in de video op het einde (de link brengt je meteen naar dat stuk). Ik zet daar aan om met een beetje vaart aan Connie Sinteur voorbij te komen voor de foto en hou dat tempo daarna ook aan. Op dat eerste stukje weg was dat ook geen probleem. Maar de weg waar ik op over ging was is anders. Daar zag ik opeens ook ijsplakken door de sneeuw heen. Terwijl ik er met 28 km/uur overheen ging. Ik werd nota bene nog ingehaald ook, door een andere MTB-er die ook goed in de gaten had waar we fietsten, want toen ik hem bij het langsfietsen zei “hier wil ik niet hoeven remmen” beaamde hij dat.
iceroadbikers

Het laatste stukje van die weg was meer ijs dan sneeuw, op dat moment liet ik ook de snelheid al wat zakken, maar dacht ook heel hard “nog niet remmen en vooral geen gekke stuurbewegingen maken”. Op het laatst voor de bocht remde ik toch, met mijn achterrem, terwijl ik mijn linkervoet uit geklikt had en die als extra steun/rem gebruikt. Ik voelde mijn achterwiel uitslaan, maar bleef overeind. Wel heel netjes overigens van mijn voorganger: je ziet hem even omkijken, ik neem aan om te zien of ik de bocht ook overleefd had.

Het vervolg van de weg en route was daarna weer gewoon sneeuw en weg, zonder spijkerbanden vind ik dat ook een stuk prettiger. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
21 januari 2013 06:50

Video-impressie VLD Aalst-Waalre http://t.co/pPV1Ij3H #mijntoertocht #gopro #dashware #sneeuw #tcaw