VLD Aalst-Waalre


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 42,08 km totaal
Duur: 02:01:27
Gemiddeld: 20,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 74 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 178 slagen per minuut
Weer: -7,0°C, In de tweede helft van de tocht begon het te sneeuwen en nam de wind toe.
Omstandigheden: Koud, maar heerlijk fietsweer
Gereden met: de Ridley Blast 29er

De tocht van vandaag is eigenlijk gewoon in één woord samen te vatten: heerlijk. Het was koud, -7,0°C, en de wind trok flink aan en met de sneeuw die een groot deel van de tocht in kleine vlokjes daardoor bijna horizontaal naar beneden kwam werd het er eigenlijk niet beter op. Maar het was heerlijk. 🙂
De route was mooi, de bossen en andere gebieden waar we doorheen geleid werden lagen er prachtig wit bij. En het ging, zeker naar omstandigheden best lekker snel ook. Het eerste traject tot de pauzeplek op 25 km ging met 21,5 km/uur gemiddeld. Het scheelde hierbij wel dat ik geregeld achter groepjes aan hing die heftig hard door het bos gingen. Het tweede traject ging wat langzamer (19,8 km/uur), geen echt snelle groepjes voor me, na de pauzeplek een flinke file die moeilijk voorbij te komen wasen op een kilometer of twee stopte de Garmin helaas weer eens met het bijhouden van de snelheid. Maar dat mocht de pret niet drukken wat mij betreft.

Ik had de GoPro op het stuur zitten, de video staat hier online.

Ik had lang getwijfeld over of ik wel of niet mijn dikkere handschoenen aan zou doen. Ik had die een keer getest toen het net even boven nul graden was, en toen waren mijn handen veel te warm geworden. Maar vandaag was het heerlijk. Op geen enkel moment heb ik koude vingers gehad. Voor deze temperaturen, ruim onder nul, zijn die zeker voor herhaling vatbaar. Ook blij was ik met de donkere glazen in mijn zonnebril. Was heel prettig zo met de sneeuw.

toe_warmersDat kan ik helaas (nog) niet zeggen van mijn tenen. Het goede nieuws was dat ik niet twee pakjes had hoeven kopen. Elk pakje bevat genoeg voor twee schoenen. Maar hoezeer ik de zooltjes ook heb gekneed, ze werden niet warm. En geen warme zooltjes betekende ook geen warme tenen. Helaas.
Ik heb nu dus nog een set voor volgende week, als het dan nog steeds zo koud is. Ik zal ze dan nog een keer uitproberen, maar dan voor de zekerheid wel gewoon mijn voeten gewoon insmeren met vaseline, want er volledig op vertrouwen doe ik dan niet meer. Maar goed, op zich viel het ook wat tenen betreft wel mee hoor, ze zitten er nog alle 10 aan. Ik lees net een bericht van Connie Sinteur dat haar handwarmers pas na een uur of twee warm begonnen te worden. Maar toen ik na 2,5 uur terug was in de auto waren ze ook nog niet warm.Tja.
VDL Aalst-Waalre 20-1-2013
Ik begrijp uit het bericht van Connie dat er ruim 300 deelnemers waren vandaag (de foto’s die ze gemaakt heeft staan hier). Ik hoop dat de organisatie daar tevreden mee was, het blijft, zeker onder deze omstandigheden, een heleboel werk om zo’n tocht te organiseren, de route uit te zetten etc.
En helemaal top weer de mensen van Toerclub Aalst-Waalre die ook in dit weer bij een aantal gevaarlijke oversteken klaar stonden om ons veilig naar de overkant te leiden. Zo lang langs de weg staan (of in het veld zoals Connie tijdens het maken van de foto’s) lijkt me toch niet prettig.

Volgende week geen tocht op zondag, dan heb ik andere verplichtingen. Als alles volgens plan gaat, dan fiets ik op zaterdag een tocht in Lommel (België), een uurtje rijden, maar hier in de buurt zijn er nooit tochten op zaterdag. Mocht dat niet lukken, dan even een weekje gewoon een tochtje via de vaste paden hier in de buurt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] had gisteren tijdens de toertocht in Aalst-Waalre de GoPro op mijn stuur zitten. Die heeft braaf de hele tocht opnames gemaakt. De video heb ik weer […]

trackback

[…] het samenvattende woord voor de sneeuwrit van vorige week “heerlijk” was, dan moet die voor vandaag “zwaar” zijn. Niet dat hij niet […]