Contente Marathon

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 55,5 km totaal
Duur: 2:41:44
Gemiddeld: 20,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 79 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 161 slagen per minuut
Weer: 4,0°C-14,0°C, Droog, lekker zonnetje en nauwelijks wind.
Omstandigheden: Ideale omstandigheden voor een ritje door het bos.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Er was een koude nacht voorspeld, maar eigenlijk voelde het vanochtend niet eens echt koud aan bij de start. Het zonnetje dat er al vroeg bij was zal wel geholpen hebben.  De tocht van vandaag krijgt van de NTFU 3 sterren, die krijg je (zover ik weet niet zomaar) en ik moet zeggen dat ze ook verdiend zijn (al moet gezegd worden dan zeker niet alle tochten zonder sterren slechter zijn!). Via de scan-and-go was ik snel op pad (geen papiertjes invullen, even betalen, kaart laten scannen en klaar). En het was een prima tocht. OK, er waren een paar oversteken waarbij ook best een bordje “gevaarlijke oversteek” had mogen staan en een paar bochten hadden een pijltje meer mogen hebben (ik heb er 2x eentje gemist en bij de 2e post waren er veel die een afslag voorbij bleken te rijden). Maar dat was dan waarschijnlijk ook omdat er voor het overige zoveel bordjes stonden dat je je ook niet kón vergissen in de route. De rustposten waren prima verzorgd en er was zelfs ruimte voor wat ludieke omleidingen zoals de koeienstal waar weer dwars tussen de twee rijen koeien door fietsten.

Kortom, heel tevreden? Nee. Dat zeker niet. Want het liep voor geen meter. Mijn tempo was laag, zelfs op de vlakke stukken, ik heb vreselijk zitten afzien in het bos bij alle boomstronken, bochten, knobbels en hobbels. Het leek alsof ook nu weer (net als vorig jaar) iedereen sneller, rapper, vlugger en meer ervaren was dan dat ik was. Mijn fiets voelde als een nukkig paard dat me het liefste bij elke bocht of hobbel vanaf wilde gooien (dat is overigens niet gebeurd). Ik heb er nog niet echt een verklaring voor, maar ga er deze week wel eens goed over nadenken. Want dit was een tocht onder ideale omstandigheden. En dat zal het echt niet elke zondag zo zijn.

 

Deel dit bericht:

4 Comments

 1. Hoi Pierre,

  Dit was je eerste mtb-rit van dit seizoen, dus niet te streng zijn in je beoordeling van deze rit! ik ben er gerust op dat je prestatie na verloop van een paar ritten op een veel hoger niveau ligt 🙂 Veel succes en plezier tijdens je volgende ritten!

  Gr. Cor

  1. Hoi Cor,

   Het kan zijn dat ik (te) streng voor mezelf ben. Het was natuurlijk ook wel een verschil tussen het probleemloos fietsen van 230km vorige week zaterdag (met een Spinningmarathon als toetje de dag erna) naar het hobbelen en schudden door het bos deze week. En inderdaad, snel terugkijkend naar het einde van het vorige seizoen, kon ik meer tochten vinden waarbij ik langzamer gefietst had dan vandaag (deze, deze en deze bijvoorbeeld) dan waarbij ik sneller gefietst had (deze). Maar toch had ik verwacht dat ik dit jaar gemakkelijker de overstap van weg naar bos zou kunnen maken (mijn conditie is nu immers een stuk beter dan vorig jaar om deze tijd).

   Nou ja, we zullen het waarschijnlijk wel zien. Want ik merk dat ik nu, een paar uur later toch al weer aan het kijken ben waar er volgende week tochten zijn. Zoals het er nu naar uit ziet staat voor volgende week de Zandhazentocht in Horst op de agenda. Eens zien of dat beter gaat dan deze week.

   In ieder geval bedankt voor de bemoedigende woorden! 🙂

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog