Contente Marathon

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 55,5 km totaal
Duur: 2:41:44
Gemiddeld: 20,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 79 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 161 slagen per minuut
Weer: 4,0°C-14,0°C, Droog, lekker zonnetje en nauwelijks wind.
Omstandigheden: Ideale omstandigheden voor een ritje door het bos.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Er was een koude nacht voorspeld, maar eigenlijk voelde het vanochtend niet eens echt koud aan bij de start. Het zonnetje dat er al vroeg bij was zal wel geholpen hebben.  De tocht van vandaag krijgt van de NTFU 3 sterren, die krijg je (zover ik weet niet zomaar) en ik moet zeggen dat ze ook verdiend zijn (al moet gezegd worden dan zeker niet alle tochten zonder sterren slechter zijn!). Via de scan-and-go was ik snel op pad (geen papiertjes invullen, even betalen, kaart laten scannen en klaar). En het was een prima tocht. OK, er waren een paar oversteken waarbij ook best een bordje “gevaarlijke oversteek” had mogen staan en een paar bochten hadden een pijltje meer mogen hebben (ik heb er 2x eentje gemist en bij de 2e post waren er veel die een afslag voorbij bleken te rijden). Maar dat was dan waarschijnlijk ook omdat er voor het overige zoveel bordjes stonden dat je je ook niet kón vergissen in de route. De rustposten waren prima verzorgd en er was zelfs ruimte voor wat ludieke omleidingen zoals de koeienstal waar weer dwars tussen de twee rijen koeien door fietsten.

Kortom, heel tevreden? Nee. Dat zeker niet. Want het liep voor geen meter. Mijn tempo was laag, zelfs op de vlakke stukken, ik heb vreselijk zitten afzien in het bos bij alle boomstronken, bochten, knobbels en hobbels. Het leek alsof ook nu weer (net als vorig jaar) iedereen sneller, rapper, vlugger en meer ervaren was dan dat ik was. Mijn fiets voelde als een nukkig paard dat me het liefste bij elke bocht of hobbel vanaf wilde gooien (dat is overigens niet gebeurd). Ik heb er nog niet echt een verklaring voor, maar ga er deze week wel eens goed over nadenken. Want dit was een tocht onder ideale omstandigheden. En dat zal het echt niet elke zondag zo zijn.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
30 september 2012 12:45

Mijn eerste MTB toertocht dit najaar: Contente Marathon. 55,5km in 2 uur 41 minuten http://t.co/FVUz7q2N #mijntoertocht #mtb #fietsen

Cor Dekkers
Cor Dekkers
30 september 2012 19:11

Hoi Pierre,

Dit was je eerste mtb-rit van dit seizoen, dus niet te streng zijn in je beoordeling van deze rit! ik ben er gerust op dat je prestatie na verloop van een paar ritten op een veel hoger niveau ligt 🙂 Veel succes en plezier tijdens je volgende ritten!

Gr. Cor

trackback

[…] en veel harder gingen dan dat ik deed, maar het liep vandaag (in mijn eigen tempo) veel beter dan tijdens de eerste rit. En hoewel ik niet eens zo veel sneller gefietst heb als toen, maakt het feit dat ik nu niet het […]