Dak van Brabant

Totaal: 38,15 km totaal
Duur: 1:58:51
Gemiddeld: 19,1 km/uur (met autopause)
Weer: -7,9°C oplopend naar -4,9°C, Droog, veel sneeuw nog in de bossen.
Omstandigheden: Perfect. Ondanks de kou was het een schitterende tocht. Het landschap lag er mooi bij, prima route!
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ik kan de tocht van vandaag maar met een woord omschrijven: Prachtig!

Ik moet toegeven dat ik me vooraf wel de nodige zorgen gemaakt had. Door omstandigheden had ik de afgelopen twee weken geen buitenritten gemaakt, dus ervaring met het rijden bij temperaturen ver onder het nulpunt had ik nog niet. Maar ik ben heel blij dat ik gegaan ben. Ik had voldoende laagjes aangetrokken om mijn lijf warm te houden (terwijl er genoeg ventilatie was om het vocht kwijt te kunnen), de winterbroek die ik nog niet eerder getest had (ik had de vorige keren een andere lange fietsbroek aan) was perfect. Ook mijn handschoenen, hoewel ze niet dik zijn, bleken na 20 minuten hun juiste temperatuur gevonden te hebben. Alleen mijn tenen waren nog steeds erg koud, ondanks de dubbele sokken en de overschoenen. Maar dat zijn mijn tenen nu eenmaal al snel, dus daar is niet veel aan te doen.  Ik had er gelukkig ook niet echt last van en daarom heb ik volop kunnen genieten van het landschap. Voor het eerst de afvalberg bij Nuenen op, het Dak van Brabant (hier kun je hem op video zien bij een oudere herfsteditie van de tocht). Vandaag vond ik het voor het eerst écht jammer dat ik geen videocamera op mijn stuur of helm had zitten.  Want zó mooi maak je het landschap niet vaak mee. In de bossen lag nog veel sneeuw, maar het pad dat TC Nuenen uitgezet had was prima begaanbaar. Wel oppassen natuurlijk hier en daar, want wat anders modder was, was nu omgetoverd in keiharde groeven in het pad en daar kon je flink overheen stuiteren als je niet net het juiste spoort wist te vinden. TC Nuenen had overigens op alle belangrijke punten ofwel borden ofwel mensen neergezet om te zorgen dat we goed over konden steken of de juiste richting op gingen. Perfect geregeld!

Ook vandaag reden er natuurlijk weer veel een stuk harder dan dat ik deed, maar zoals iemand op de Razob berg zei: “de watjes zitten thuis, vandaag is voor de bikkels”. En zo is het maar net. Van mij mag het nog langer winter blijven!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
12 februari 2012 18:10

De rit van vandaag in één woord: PRACHTIG! – Dak van Brabant http://t.co/4TTF3uuz

Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 februari 2012 08:45

Leuk dat je zo geniet.
Wat je ook nog kan doen voor je tenen is, niet dubbele sokken maar je voeten insmeren met bijv. Vaseline, dan je sokken en dan een boterhamzakje erover en dan je schoen in.

Al hoop ik wel dat je deze tip pas volgend jaar nodig hebt 🙂

Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 februari 2012 09:26

Bij mij persoonlijk niet, het is ook proberen of het werkt bij je. Zeg maar…de 1 zweert erbij en de andere niet.