Dak van Brabant

Totaal: 38,15 km totaal
Duur: 1:58:51
Gemiddeld: 19,1 km/uur (met autopause)
Weer: -7,9°C oplopend naar -4,9°C, Droog, veel sneeuw nog in de bossen.
Omstandigheden: Perfect. Ondanks de kou was het een schitterende tocht. Het landschap lag er mooi bij, prima route!
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Ik kan de tocht van vandaag maar met een woord omschrijven: Prachtig!

Ik moet toegeven dat ik me vooraf wel de nodige zorgen gemaakt had. Door omstandigheden had ik de afgelopen twee weken geen buitenritten gemaakt, dus ervaring met het rijden bij temperaturen ver onder het nulpunt had ik nog niet. Maar ik ben heel blij dat ik gegaan ben. Ik had voldoende laagjes aangetrokken om mijn lijf warm te houden (terwijl er genoeg ventilatie was om het vocht kwijt te kunnen), de winterbroek die ik nog niet eerder getest had (ik had de vorige keren een andere lange fietsbroek aan) was perfect. Ook mijn handschoenen, hoewel ze niet dik zijn, bleken na 20 minuten hun juiste temperatuur gevonden te hebben. Alleen mijn tenen waren nog steeds erg koud, ondanks de dubbele sokken en de overschoenen. Maar dat zijn mijn tenen nu eenmaal al snel, dus daar is niet veel aan te doen.  Ik had er gelukkig ook niet echt last van en daarom heb ik volop kunnen genieten van het landschap. Voor het eerst de afvalberg bij Nuenen op, het Dak van Brabant (hier kun je hem op video zien bij een oudere herfsteditie van de tocht). Vandaag vond ik het voor het eerst écht jammer dat ik geen videocamera op mijn stuur of helm had zitten.  Want zó mooi maak je het landschap niet vaak mee. In de bossen lag nog veel sneeuw, maar het pad dat TC Nuenen uitgezet had was prima begaanbaar. Wel oppassen natuurlijk hier en daar, want wat anders modder was, was nu omgetoverd in keiharde groeven in het pad en daar kon je flink overheen stuiteren als je niet net het juiste spoort wist te vinden. TC Nuenen had overigens op alle belangrijke punten ofwel borden ofwel mensen neergezet om te zorgen dat we goed over konden steken of de juiste richting op gingen. Perfect geregeld!

Ook vandaag reden er natuurlijk weer veel een stuk harder dan dat ik deed, maar zoals iemand op de Razob berg zei: “de watjes zitten thuis, vandaag is voor de bikkels”. En zo is het maar net. Van mij mag het nog langer winter blijven!

Deel dit bericht:

5 gedachten over “Dak van Brabant”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog