Berkvens ATBeasts-tocht


Grotere kaart weergeven

Totaal: 48,26 km
Duur: 2:26:03
Gemiddeld: 19,82 km/uur (met autopause)
Weer: 0,9°C – 5,0°C, Paar druppels bij de start, daarna heerlijk zonnetje.
Omstandigheden: Prima route ondanks de regen, knudde bewegwijzering.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Vandaag ging de tocht door Gemert en omgeving. De weersvoorspellingen leken niet helemaal uit te komen, het zou tot de middag droog blijven, maar er kwam toch nog het nodige vocht naar beneden toen ik op weg was van Deurne naar Gemert. Maar gelukkig was het eigenlijk vanaf de start al droog en toen daarna het zonnetje uit kwam was het helemaal prachtig weer. De route had niet veel geleden onder de regen van de afgelopen dagen. Veel bospaden waren droog of in ieder geval goed begaanbaar. En uiteraard was er de nodige modder en water, maar dat heb ik al een stuk ernstiger gezien deze winter.

Knudde was de bewegwijzering. Er werden 3 soorten linten gebruikt: 1 voor rechtdoor, 1 voor linksaf en 1 voor rechtsaf. Maar die linten hingen soms veel te goed verstopt (en zonder wind wappert een lint niet). Ik ben in totaal wel 3 of 4 keer fout gereden, waarvan één keer met een groepje. Volgend jaar gewoon pijlen aanschaffen, werkt veel beter!

Wel goed ging het fietsen zelf. Ik slaagde er na de pauze, dus na 20km in om langzaam maar zeker naar een groepje van twee MTB-ers toe te fietsen. Die reden niet heel veel harder dan dat ik kon, maar wel zo dat ik van tijd tot tijd effe goed moest aanzetten. Toen ik ze bijgehaald had en een minuut of 5 ook bij ze bleek te kunnen blijven (ook door het bos) besloot ik dat ik ze ook niet meer uit het oog zou verliezen tot aan de finish (toen wel nog zo’n 15-20km te gaan). Dat zorgde er voor dat mijn tempo (al zou je dat niet zeggen gezien het totaal gemiddelde) op dat tweede deel lekker hoog bleef. Heerlijk was het toen we over een stuk hei fietsten waar het pad de hele tijd slingerde: bocht naar link, bocht naar recht, weer naar links en weer naar rechts en zo maar door. Het terrein leek een beetje af te lopen, het pad was niet breed maar wel effen, dus zonder teveel stronken of bobbels. De bochten waren mooi rond zodat je echt je fiets van links en weer rechts kon laten gaan. Helaas duurt zoiets dan maar een paar minuten, dit had uren mogen duren.

Maar het is me gelukt om ze bij te houden, al was het niet gemakkelijk, zeker niet toen we op 5km voor het eind nog over een zandweg moesten. Je voelde het zand daar gewoon aan je fiets trekken, of je door stroop aan het fietsen was. Omdat ik ze nu niet alsnog wilde laten gaan heb ik daar zeker harder gereden dan anders. En toen op een kilometer of 3 voor het einde er nog twee MTB-ers aansloten, die blijkbaar nog wel wat energie over hadden, ging de snelheid in de straten van Gemert nog even omhoog. In plaats van rustig de laatste kilometers rijden gingen we met snelheden tussen de 25-30km/uur op het eindpunt af. Heerlijk. Het is haast jammer dat het winterseizoen al weer bijna afgelopen is. Nog een paar weken en dan gaan we weer met zijn allen de weg op. 🙂

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
19 februari 2012 14:03

Berkvens ATBeasts-tocht 19-2-2012 http://t.co/jWbIdSr7 – mooie rit met mooi weer in de omgeving van Gemert #mtb #mijntoertocht