De Hel van de Peel

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven

Totaal: 52,63 km totaal
Duur: 2:52:48
Gemiddeld: 18,28 km/uur (met autopause)
Weer: 7,5-15,3°C, Droog, nauwelijks wind, lekker warm.
Omstandigheden: Er waren veel zandpaden die zwaar waren. Maar ik kan me voorstellen dat dit pas echt een hel was geweest bij regen en guur weer.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

OK, ik kan natuurlijk heel stoer doen en zeggen “als dit de hel is, dan wil ik wel eens weten hoe mooi de hemel is!”. Maar ik zal ook gewoon moeten bekennen dat het een best zware tocht was. De omstandigheden waren ideaal. De toch al niet lage temperatuur liep door het zonnetje soms tot echte voorjaarshoogten op. En het eerste half uur was eigenlijk helemaal niet zwaar. Maar daarna zaten er een paar venijnige stukken in. Met zandheuvels die lopend al nauwelijks te nemen waren en lange zandpaden met zand dat je liever niet wilde laten gaan en dat je wielen dan ook zo lang mogelijk vast wilde houden. Of bospaden met veel wortels en hobbels.

De splitsing voor 40km of 50km zat heel slim na de pauzeplek (op 28km). Toen voelde ik me prima en ik ging dus vandaag voor de 50km in plaats van de 40km. Daar heb ik tijdens die extra kilometers nog wel een paar keer over nagedacht. Je ziet, de gemiddelde snelheid lag laag (gemiddeld een km/uur lager dan de vorige toertocht), maar ik kan nu in ieder geval zeggen dat ik ruim 50km door de hel van de Peel gefietst heb. 🙂

Deel dit bericht:

4 gedachten over “De Hel van de Peel”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog