De Hel van de Peel


Grotere kaart weergeven

Totaal: 52,63 km totaal
Duur: 2:52:48
Gemiddeld: 18,28 km/uur (met autopause)
Weer: 7,5-15,3°C, Droog, nauwelijks wind, lekker warm.
Omstandigheden: Er waren veel zandpaden die zwaar waren. Maar ik kan me voorstellen dat dit pas echt een hel was geweest bij regen en guur weer.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

OK, ik kan natuurlijk heel stoer doen en zeggen “als dit de hel is, dan wil ik wel eens weten hoe mooi de hemel is!”. Maar ik zal ook gewoon moeten bekennen dat het een best zware tocht was. De omstandigheden waren ideaal. De toch al niet lage temperatuur liep door het zonnetje soms tot echte voorjaarshoogten op. En het eerste half uur was eigenlijk helemaal niet zwaar. Maar daarna zaten er een paar venijnige stukken in. Met zandheuvels die lopend al nauwelijks te nemen waren en lange zandpaden met zand dat je liever niet wilde laten gaan en dat je wielen dan ook zo lang mogelijk vast wilde houden. Of bospaden met veel wortels en hobbels.

De splitsing voor 40km of 50km zat heel slim na de pauzeplek (op 28km). Toen voelde ik me prima en ik ging dus vandaag voor de 50km in plaats van de 40km. Daar heb ik tijdens die extra kilometers nog wel een paar keer over nagedacht. Je ziet, de gemiddelde snelheid lag laag (gemiddeld een km/uur lager dan de vorige toertocht), maar ik kan nu in ieder geval zeggen dat ik ruim 50km door de hel van de Peel gefietst heb. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

@MichelKao Ik weet niet of gezelschap in de hel het nou draaglijker maakt. De tocht was overigens mooi maar pittig. http://t.co/bqV8L9OR

Patrick de Vos
Patrick de Vos
11 maart 2012 20:28

Misschien slim om de mtb nu wat minder te gaan gebruiken en uren gaan maken op je racer. 11 steden tocht komt dichtbij.

trackback

Hele Spinningles moeten staan bij @NtheGOOSEMAN Na de Hel van de Peel gisteren http://t.co/bqV8L9OR vandaag de Hel van Deurne 😉