Gedaan: duiken met Voodoo Divers, Hurghada, Egypte

Dit bericht is deel 9 van 9 in de serie Hurghada 2019

De meivakantie (die meestal voor het grootste deel in april valt) is bij voorkeur mijn relax- en bijtank-vakantie. Vorig jaar had Marit me uitgedaagd om tijdens de vakantie in Egypte gewoon eens een hele week offline te zijn. Dat was me toen eigenlijk wel heel erg goed bevallen. Dit jaar was Marit er voor het eerst niet bij in Egypte, maar het voornemen stond: bij het instappen in het vliegtuig in Düsseldorf gingen mijn telefoon en iPad op vliegtuigstand. En pas bij terugkomst op Düsseldorf gingen ze weer online (waarop mijn telefoon zich haast verslikte in alle notificaties van WhatsApp berichten en Facebookberichten waar ik in getagged was). Okay, Niek en Josine waren wél gewoon online (met dank aan een Egyptische Vodafone kaart in onze MiFi) en zo kreeg ik toch de belangrijkste updates van het thuisfront mee en de resultaten van Max tijdens de GP in Azerbeidzjan. En de TV in het hotel had een viertal Nederlandstalige zenders waarmee ik van tijd tot tijd het weerbericht en soms wat nieuwsberichten mee kreeg. Ajax uit tegen de Spurs heb ik een stukje van meegekregen, maar eigenlijk alleen omdat élke voetbalwedstrijd met Arabisch commentaar heerlijk is om naar te kijken (je verstaat er geen woord van, maar het TV commentaar is daar vergelijkbaar met het radiocommentaar in Nederland).
En ik moet zeggen: ik vond het heerlijk. Mijn telefoon en iPad waren voor het spelen van wat offline spelletjes en voor het bekijken van de foto’s en filmpjes van de duiken. Maar voor het overige 10 dagen lang geen mail, geen Facebook, Twitter, WhatsApp, Feedly. Ik kan het iedereen aanraden.

Wie / Wat / Waar
Na een eenmalig uitstapje naar Seagull vorig jaar  zaten we dit jaar weer “gewoon” in het Bella Vista hotel. Duikschool uiteraard ook nu weer Voodoo Divers. Ik denk dat Voodoo Divers de belangrijkste reden is dat we nog niet op andere plekken in Egypte gedoken hebben. Bij Voodoo weten we wat we kunnen verwachten. We kennen de crew en hoewel er elk jaar wel een of twee nieuwe gidsen zijn, worden we meestal gegidst door Abdu en die weet in welk rustig tempo we duiken, vindt dat ook prima een leidt ons op zijn gemak steeds in een uurtje rond.
Hurghada is nog steeds veilig. We zaten ook dit jaar all-inclusive, maar maakten alleen gebruik van het ontbijt en af en toe de toetjes van het avondeten. Overdag aten we aan boord een uitstekende lunch die klaargemaakt wordt door de crew en ’s avonds gingen we steeds naar buiten naar een restaurant. Als je met z’n drieën voor zo’n 400 – 500 Egyptische Ponden (20 – 25 euro) totaal kunt eten, dan is prima te doen.

Zie voor een uitgebreidere omschrijving van hotel en boot ook het bericht uit 2016. Dat klopt nog steeds. Kleine aanvulling: de spullen die aan boord blijven hangen worden door de crew met schoon water (tuinslang) afgespoeld. Niet zo grondig gespoeld als in een spoelbak, maar het ergste zout is er dus wel vanaf.

De kans dat we volgend jaar voor een vijfde keer terug gaan? Heel groot! Ik hoop dat de vlucht en het hotel dan weer iets goedkoper zijn, want die waren dit jaar fors duurder dan vorig jaar. Dat kwam deels door het gedoe met Vakantiediscounter (ga ik niet teveel woorden aan vuil maken) die voorlopig op mijn zwarte lijst staan als plek om te boeken. Dan bel ik in december wel gewoon rechtstreeks met een Duits reisbureau.
Note to self: check bij het boeken meteen wat de kosten van het bijboeken van extra duikkoffers zijn. Want bij Condor betaal je daar goud geld voor (€130 per koffer retour!)

Zie ook dit overzicht met de individuele logs per dag.

Foto’s en video
Ik heb voor elke duikdag (met uitzondering van de laatste dag) een korte videoclip gemaakt en één filmpje met de clips uit al die zeven video’s. Het is toch nog net iets meer dan 4 minuten lang, korter lukte me echt niet. 🙂

Alle foto’s bij elkaar: