Rondje langs de Maas


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 69,04 km
Duur: 2:18:26
Gemiddeld: 30 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 158 slagen per minuut
Weer: 22°C-26°C, Droog, wind kracht 3 uit het oosten
Omstandigheden: Pittig weer tegen de wind in, maar lekker knallen op de weg terug
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Na een dag thuis werken, binnen achter de computer terwijl buiten de zon scheen, was het hoog tijd voor een rondje buiten. Natuurlijk niet voordat ik het einde van de wedstrijd Zuid-Korea tegen Duitsland tot een voor de Koreanen positief einde zag komen. Maar toen was het tijd voor een herhaling van het rondje langs de Maas dat ik vorige maand al eens gefietst had.
Ook nu weer een pittig windje vanuit het oosten, dus het eerste stuk was stevig doortrappen en gemiddeld kwam ik daar niet boven de 28 km/uur uit. Het stuk langs de Maas waar je de wind van opzij hebt viel me dit keer heel erg mee. Ik liet me weer verrassen door een foutje in de route in Grubbenvorst waar een stuk fietspad langs een weg ontbreekt (en je als fietser ook niet door mag) maar uiteindelijk was ik ook daar al bezig met het langzaam opbouwen van mijn gemiddelde snelheid. Bij het station Horst-Sevenum zag ik nou wél het juiste paadje langs het spoor en station. En natuurlijk was het laatste stukje van Griendtsveen naar Deurne weer heerlijk doortrappen.

De Garmin hield het uiteindelijk op 30 km/uur gemiddeld, Strava lijkt gewoon per definitie daar 1/10 vanaf te doen en komt op 29,9 km/uur. Maakt ook niet uit, het waren 2,5 uur lekker doorfietsen met een zonnetje dat langzaam aan het zakken was, maar om half 9 nog ruimschoots lekker warm aanvoelde.