Tip: Decathlon Poncho

Dit bericht is deel 6 van 7 in de serie Duiken Zeeland oktober 2016

decathlon_ponchoIk krijg geen cent korting voor dit stukje reclame voor de Decathlon, maar ik wilde toch even verwijzen naar de Poncho’s die ze daar verkopen. Helaas alleen nog maar in 1 kleur, de andere kleuren zijn uitverkocht. Het waren de goedkoopste badstof poncho’s die ik online kon vinden, met € 19,99 in ieder geval een stuk goedkoper dan exemplaren van soms 50-60 euro. Maar als je ooit gaat duiken in Nederland bij temperaturen onder de 20 graden, dan zul je heel erg blij zijn als je er zo eentje bij je hebt. Natuurlijk, er zijn duikstekken in Zeeland waarbij je prima voorzieningen hebt, waarbij je een omkleedhok hebt waar je uit de wind kunt omkleden. Maar ook dan is zo’n poncho best prettig. Ik ben 1 meter 83 en ook mij past hij prima. Ik schaam me er niet voor om even in mijn blote billen naast de auto te staan als ik me moet omkleden. Maar als de wind niet aan je kan komen, als je dan ook even de kap op kunt zetten om je hoofd warm te houden, dan ben je daarna een stuk sneller warm dan zonder zo’n poncho.

Ze zijn van badstof en dus in je koffer best een aantal kilo’s als je er vier mee wilt nemen, maar ik denk dat dit wel standaard onderdeel van onze uitrusting gaat worden voor plekken waar het niet heel warm is.
Je zou hem ook tegen de zon kunnen dragen, maar persoonlijk heb ik daar iets minder last van.