Ridley Fenix Classic

Ridley Fenix Classic
Ik moest er een paar weekjes op wachten, maar vandaag kwam hij dan eindelijk binnen (nou ja, gisteren kwam hij binnen bij de winkel, vandaag was hij compleet afgemonteerd en kon ik hem meenemen), mijn nieuwe fiets voor op de weg: een Ridley Fenix Classic. Het betekent dat de Gazelle Vuelta nog even op de Tacx kan blijven staan en daarna voor de zomer opgeborgen wordt als reserve fiets. Inruilen/verkopen had geen nut, en het is veel te handig om voor noodgevallen een (op zich ook best prima) fiets erbij te hebben.

Nieuwe schoenen Ik heb vandaag al een eerste testrit gemaakt, stukje van zo’n 24km hier in de buurt. Stevige wind, dus nogal wisselende snelheden (wind tegen versus wind mee). Het was/is even wennen aan de nieuwe clips, ik heb nu SPD-SL pedalen in plaats van SPD.

Hoewel onder mijn ‘oude’ schoenen ook SPD-SL clips gemonteerd zouden kunnen worden, vond ik het een goed moment om nieuwe schoenen aan te schaffen. Het zijn een paar Nortwave Race Vertigo PRO SBS schoenen geworden, met carbonversteviging in de zool. De pedalen zelf zijn van Shimano, de SPD-SL PD5700 SM-SH11, in het zwart.

De Ridley is van carbon en een paar kilogram lichter dan de Gazelle. Toch verwacht ik niet meteen dat ik nu magisch opeens harder ga fietsen. Vandaag tegen de wind in was het gewoon hard werken en met de wind van opzij was een zware fiets waarschijnlijk nog prettiger geweest. Maar met de wind in de rug was het kicken/genieten! 🙂

We zullen het zien. De voorspellingen voor het komend weekend zijn verre van goed, maar ik heb vandaag gemerkt dat ik met mijn kledingkeuze (ongeveer even warm als op de MTB) prima zit. Zeker niet te koud, ook niet te warm. Dat komt dus wel goed.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] had er niet helemaal op gerekend, maar gelukkig kwam het er vandaag toch al van: de eerste rit met mijn nieuwe fiets. Vanochtend had ik hem opgehaald, de Garmin Edge er op gezet en vanmiddag bleek er nog een uurtje […]