Boxmeerse bos en heide tocht


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 49,14 km totaal
Duur: 02:28:51
Gemiddeld: 19,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 79 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 174 slagen per minuut
Weer: 0,0°C-6,0°C, Op een paar verdwaalde druppels na droog
Omstandigheden: Eigenlijk best aardige omstandigheden.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Als ik de eerste 10km van een MTB-tocht in mijn uppie met een gemiddelde van 22,8 km/uur kan afleggen, dan weet je eigenlijk wel dat er iets niet helemaal goed zit. Dat was vandaag ook zo, het eerste stuk van de tocht vanuit Boxmeer had veel te veel asfalt. Dat voor de volgende segmenten mijn gemiddelde snelheid niet boven de 19 km/uur uit kwam laat zien dat het na die eerste 10 km een stuk beter werd. 😉
Het begon al zodra we op de hei kwamen waar het eerste stuk meer weg had van een pad dwars door de duinen dan een fietsroute. Nou ja, we hadden een rustige warming-up gehad. Tegen de tijd dat ik bij de 29 km was, de pauzeplek waren er daar een paar die vandaag zeker niet de langste afstand gingen voltooien. Terwijl dat eigenlijk toch best te doen was. En zeker de laatste 10 km waren lekker, hoewel veel daarvan gelukkig over onverharde paden en door het bos ging, leek het op sommige stukken wel op een autosnelweg voor MTB-ers zo lekker lag de route er daar bij.

In Boxmeer hadden ze er, zoals in die regio gebruikelijk is, voor gekozen om de route met linten uit te zetten, een wit Rabobank lint was rechtdoor, rood-wit was linksaf, geel-groen was rechtsaf. En hoewel hij best goed uitgezet was, blijf ik het vreselijk onhandig vinden. Schaf gewoon een verzameling pijlen aan en hang die goed op, veel gemakkelijker voor de deelnemers. Met name die rood-witte linten worden ook op veel andere plekken gebruikt. Een deel van de route liep door een stuk waar ze bomen aan het kappen waren geweest, drie keer raden welk soort linten ze daar gebruikten….

Gevoelstemp_17-3-2013

Het weer was trouwens prima. Tot gisteren was er regen voorspeld en hoewel het afgelopen nacht nog geregend had in Boxmeer, bleef het nu beperkt tot een paar verdwaalde druppels. De garmin website geeft aan dat het aanvoelde als -2°C. Dat viel wel mee. De wind was af en toe koud en guur, maar dat is iets waar ik volgende week ongetwijfeld meer last van heb. Dan gaat het namelijk op de weg verder, tijdens De Lentegroentocht De Rips op 24 maart.

Meest opvallende verschijning onderweg: een oeros die midden op de route stond. Hieronder zie je ze gefilmd in de buurt van Valkenswaard (ik had de GoPro vandaag niet bij me):

Het zijn vast heel vriendelijke en vredige beesten, maar die hoorn op dat hoofd maakte toch dat ik er even voor in de remmen kneep en gewacht heb totdat hij/zij van het pad af ging. Mooie gelegenheid ook natuurlijk om zo’n beest gewoon eens ‘in het echt’ te zien. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

@Fellinger Ik kwam een wat grotere versie van bambi tegen: http://t.co/9MTaDFXSJe 😉