Eerst rit Ridley Fenix Classic


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 24,4 km totaal
Duur: 49:03
Gemiddeld: 29,9 km/uur, max: 45,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 168 slagen per minuut
Weer: 3,7°C gemiddeld, droog, harde wind.
Omstandigheden: De wind, kracht 5, had grote invloed op de snelheid.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Ik had er niet helemaal op gerekend, maar gelukkig kwam het er vandaag toch al van: de eerste rit met mijn nieuwe fiets. Vanochtend had ik hem opgehaald, de Garmin Edge er op gezet en vanmiddag bleek er nog een uurtje te zijn dat er op uit kon. Ik vertrok zonder echt doel, wist dat ik richting het oosten wilde, omdat daar de stevige wind, kracht 5 vandaag, vandaan kwam. In het begin was het nog even wennen aan de nieuwe SPD-SL clips, maar dan vooral omdat ze wat stroever uitklikten dan wat ik van mijn SPD trappers gewend was, na een paar minuten voelde het al heel vertrouwd. Je ziet op de foto hier dat de clip een heel stuk groter is dan een SPD. Ik heb eigenlijk nooit last van mijn voeten gehad bij langere tochten, maar ik ga er vanuit dat dit grotere contactoppervlak zeker niet verkeerd is.

Ik moest ook de Garmin nog even bijstellen. Bij de Gazelle en mijn Ridley MTB heb ik het ‘boompje’ van de draadlose GSC10 Sensor naar beneden staan. Maar bij de Ridley Fenix zit daar te weinig ruimte voor tussen de spaken en frame. Tenminste wel als ik de GSC10 zo draai dat ook de cadensmagneet opgepikt wordt. Geen probleem natuurlijk, maar wel iets wat tijdens zo’n eerste testrit blijkt.

Verder ging het richting het oosten. De wind was vandaag pittig, van voren betekent dat gewoon dat het allemaal wat langzamer gaat (ik fietste immers alleen), van opzij was het af en toe gewoon eng (ja, ik ben een watje). Schuin tegen de wind in hangen is nou eenmaal niet prettig als er ook auto’s lang moeten kunnen.

Maar….elk nadeel heeft ook nu weer een voordeel: als je de wind in de rug hebt (op het stuk terug naar huis), dan heb je er ook heerlijk veel voordeel van. Kijk maar:

snelheid

De maximale snelheid liep vandaag op naar 45,6 km/uur op een vlak stuk weg. Dat was een nieuw persoonlijk maximum. 🙂

Tja, en hoe bevalt hij nou? Daar lijken me 24 km nog wat kort voor. Hij staat in ieder geval goed afgesteld (logisch, mijn maten van de vorige keer zaten nog in de computer), voelt ook al wel vertrouwd en lekker snel. Ik moet alleen nog even mijn plekje op het zadel vinden, ik schuif nog wat veel naar voren toe. We zullen het zien. Ik zie op het moment wat verontrustende voorspellingen over het weer de komende dagen voorbij komen. Wind en kou heb ik geen moeite mee, mocht het nu toch weer gaan sneeuwen, dan gaat het feest zondag toch helaas niet door. En anders ga ik lekker genieten van mijn nieuwe vervoermiddel.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] heb vandaag al een eerste testrit gemaakt, stukje van zo’n 24km hier in de buurt. Stevige wind, dus nogal wisselende snelheden […]