Retour Venray


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 28,88 km totaal
Duur: 54:03
Gemiddeld: 28,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 77 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 174 slagen per minuut
Weer: -1,0°C, het was droog, geen sneeuw
Omstandigheden: De wind was hard en het was koud.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Tja, wat zal ik hier eens over zeggen. Was dit nou een leuk uurtje fietsen of niet? Laat ik met het positieve beginnen: de voorspelde sneeuw bleef uit. Het was gewoon droog vanochtend. En omdat ik er niet zeker van ben dat dat morgen weer zo is, heb ik gebruik gemaakt van de gelegenheid om nog een keer er op uit te gaan.  Eerst weer richting het oosten, want daar kwam de heel harde wind vandaan. En de eerste 13 km richting Venray waren zeker niet leuk. Met de constante harde wind was het alsof ik aan een hele lange gestage klim bezig was. Het was ploeteren. Gemiddelde snelheid na die 13 km was 23,1 km/uur. Niet wat je wil op je nieuwe fiets.

Gevoelstemp_23-3-2013

Het lijkt er overigens op dat ik de batterijen van mijn hartslagmeter moet vervangen, want die sloeg dat eerste stuk helemaal op hol. Ik ga er tenminste vanuit dat een hartslag van 238 slagen per minuut niet echt realistisch is, maar goed, dat terzijde.

Bij de rotonde van Venray aangekomen had ik er eigenlijk dus wel al een beetje genoeg van. Maar ik wist ook dat de beloning op me wachtte. Ik had de route niet voor niets zo gekozen. De weg van Deurne naar Venray heeft aan beide kanten een gescheiden fietspad dat tamelijk recht en vlak is en met een beperkt aantal uitritten en zijstraten (voornamelijk één rotonde). Ideaal dus als je gebruik wilt maken van de wind. En wat was het kicken. De 11,40 km tussen de rotonde en het punt waar ik Deurne binnen vloog en wel snelheid moest minderen vanwege de klinkers en drempels gingen met 39,6 km/uur gemiddeld met een max. van 50,6 km/uur op een nagenoeg vlakke weg. En dat inclusief een paar drempels bij het verlaten van Venray en een rotonde waar ik geen voorrang had en dus toch even snelheid moest minderen. Natuurlijk, allemaal dankzij die harde wind in mijn rug, maar zo ontzettend veel fijner dan in een afdaling. Ik had de volledige 17 minuten en 15 seconden die dit stuk duurde voor 100% het gevoel dat ik de fiets onder controle had. Heerlijk,

Ik heb nog geen definitieve beslissing genomen over morgen. Eerst het weer zelf morgenvroeg maar eens afwachten. De route gaat de goede kant op (eerst voornamelijk tegen de wind en dan terug) maar het wordt komende nacht nóg kouder en ik merkte vandaag het temperatuurverschil met gisterenmiddag toch wel. Ik zie wel. Dit ritje heb ik in ieder geval weer meegepikt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Retour Venray. 28,7km. Afzien tegen de wind in, vliegen (max. 50 km/uur) op de terugweg 🙂 http://t.co/isPjZqU5Ar #fenix #fietsen #wind