ATB Tocht BikeShop Stefan Kluitmans


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 46,85 km totaal
Duur: 02:15:27
Gemiddeld: 20,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 79 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 170 slagen per minuut
Weer: 0,0°C-4,0°C, Regen en natte sneeuw vooraf, daarna voornamelijk droog met stevige wind
Omstandigheden: Ik hou meer van sneeuw, maar dit is Nederland in de winter. Better get used to it!
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Vandaag was zo’n typische “waarom doe ik dit eigenlijk?” dag. Ik weet dat er mensen zijn waarvoor sneeuw helemaal niets is, maar vanochtend voor vertrek hadden we regen, wind en zelfs natte sneeuw. En dat bij een temperatuur van 1 of 2 graden boven nul. Ideaal weer dus om nog een keer om te draaien. Zeker gezien het gegeven dat het al de hele week geregend had en de kan op een nat bos ook groot was.

Dat is dus zo’n moment waarop je je moet afvragen: “waarom doe ik dit eigenlijk?” en “vind ik dit eigenlijk wel leuk?”. Nou, om met die laatste vraag te beginnen: ik vond zeker niet alles aan de tocht van vandaag leuk. Het stuk nieuwe single track, dat nog té los was, dat nog geen spoor had dat je kon volgen, waar gaten in zaten die je elke keer een oplawaai verkochten. Nee, dat stuk hadden ze van mij zeker uit de tocht mogen laten (zo’n track heeft nu eenmaal een seizoen of twee nodig om goed te worden).

Maar ik fiets niet alleen omdat het leuk is. Omdat het mooi weer is of “om er even uit te zijn”. Ik fiets ook om 2 uur flink af te zien. Om in mijn tempo het parkoers te overwinnen. Om stukjes van het parkoers met de voor mij maximale snelheid af te leggen en dan te denken “Yes, dat ging lekker”, om de laatste 8 km terug naar huis te ontdekken dat ik de wind pal tegen heb en dat die flink is aangetrokken en dan toch gewoon een tempo en trapfrequentie te pakken en die vast te houden. Omdat dat nou eenmaal de enige manier is om thuis te komen. En en om dan weer thuis aan te komen en te denken “Ja, lekker”.

Dus wat dat betreft was het vandaag een prima dag. 🙂
Ik vind het weer jammer voor de organisatie, want het was zo te zien niet erg druk. Ik hoop dat ze nog wat meer late starters gekregen hebben, op zich is het nog mazzel geweest dat ze de start van 11:00 – 13:00 uur hadden gepland, want zoals gezegd, tot net aan 11:00 uur kwam er nog het nodige vocht naar beneden. Daarna kwam de zon uit en werd het met een paar graden boven nul zelfs lekker warm.
Helaas, had ik de GoPro niet opnieuw voorzien van een anti-condens laagje voordat ik van huis ging en vandaag was dat (zo heb ik gemerkt) wel nodig geweest. Ik heb wel ruim 2 uur film, maar met een flinke waas er overheen. Niet echt de moeite waard om online te zetten. Jammer, want de heren van de organisatie hadden veel belangstelling voor de camera op mijn stuur en het feit dat ik er een filmpje van zou maken. Helaas heren.

Volgende week wijk ik waarschijnlijk nog een keer uit naar België. En dan weer op zaterdag, dan is er een tocht in Houthalen-Helchteren. Op zondag moet ik namelijk hier in Deurne (het is dan immers Carnaval!) 😉

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
2 februari 2013 17:11

ATB Tocht BikeShop Stefan Kluitmans. 46km in 2 uur en 15 minuten.
http://t.co/zYL1Qg9J #mijntoertocht