Tacx trainingsrit

Tacx Real Life Training
Duur: 1:03:54
Afstand: 34,19 km
AVG Slope: 0 %
Aflopend: 86 m
Oplopend: 72 m
Meer details staan op deze Garmin pagina
Snelheid
MAX: 52,8 km/u
AVG: 32,1 km/u
Cadans
MAX: 146 RPM
AVG: 108 RPM
Vermogen
MAX: 799 Watt
AVG: 155 Watt
Hartslag
MAX: 167 BPM
AVG: 137 BPM

Ik heb vanochtend nog even getwijfeld of ik niet toch ook vandaag nog even een rondje zou maken met de MTB. In Mierlo was immers de John Knoops Winter ATB tocht , maar ik besloot in plaats daarvan toch maar weer eens op de Tacx te klimmen. Voor de eerste keer dit winterseizoen. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel: ik ben tot nu toe (bijna) elk weekend buiten geweest en met een keer Spinning, een keer Bodypump en een keer CXWorx per week is mijn week redelijk gevuld.

Maar ik heb dat ding tenslotte niet voor niets gekocht/klaar staan. Dus aan de slag. Ik heb vorig jaar, ter voorbereiding op de Fietselfstedentocht een aantal tracks gemaakt van verschillende stukjes van die elfstedentocht. Deze track zijn de eerste 34 kilometer van de tocht. Ik weet inmiddels dat die nooit op deze manier (met deze snelheid) te fietsen zijn omdat je namelijk zeker in het begin in groepen fietst en het tempo dan een stuk lager ligt dan de de ruim 32 km/uur die ik nu een uur lang vol wist te houden.

Ik vind het een lekkere track omdat je rustig aan kunt starten en dan vanaf halverwege er voor kunt kiezen om het allemaal wat pittiger te maken. Want hoewel het parkoers gemiddeld gezien bijna vlak is, zitter er een paar pittige klimmetjes in en een paar lange afdalingen + een paar stevige afdalingen waar je lekker snelheid kunt maken, óf uit kunt rusten. Mijn Tacx zal op zo’n moment de snelheid namelijk ook aanhouden (zoals op een echte helling). De pieken in hartslag, vermogen en snelheid zoals ze op de Garmin pagina getoond worden komen dan ook heel erg overeen met wat ik op dat moment aan het doen was. Bij die 52,8 km/uur max. ging ik ook voluit “bergaf” met groot verzet en dat zie je ook aan de piek in vermogen, trapfrequentie én hartslag. Je ziet dat mijn hartslag op de Tacx en bij zo’n toch redelijk gelijkmatige trapfrequentie een stuk lager blijft dan dat hij gemiddeld is bij het MTB-en (147 slagen per minuut gemiddeld versus 170 slagen per minuut gemiddeld).

Al met al niet ontevreden en hoewel ik er nog steeds eerder voor zou kiezen om in de regen/sneeuw/kou buiten te gaan fietsen, denk ik dat ik hem de komen weken als de voorbereiding van het wegseizoen weer steeds dichterbij komt, toch nog wel een paar keer ga gebruiken.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
3 februari 2013 11:40

Tacx trainingsrit 34 km in 1:03:54 – 32,1 km/uur gem. http://t.co/Xh1Fi90z even lekker een uurtje binnen los gaan. #tacx

trackback
6 februari 2013 19:27

[…] dezelfde rit gereden als afgelopen zondag, maar nu er wat steviger tegenin gegaan. Weer de eerste 34 km van de Fietselfstedentocht met een […]