Dak van Brabant


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 40 km totaal
Duur: 2:30
Gemiddeld: 16,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 77 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 163 slagen per minuut
Weer: 3°C-6°C, Droog, ondanks dat er regen was voorspeld.
Omstandigheden: Veel water in het bos, dus diepe plassen en laag tempo. De Gulberg was daarom erg moeilijk te fietsen.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Er was regen voorspeld (ik zag de bui op Buienradar voor vertrek dichterbij komen), maar die kwam niet. in plaats daarvan scheen er een mooi zonnetje en was het (kwestie van de juiste kleding) ook niet echt koud. Omdat ik de Garmin bij pauzeplekken meestal op stop zet (autopauze is niet altijd betrouwbaar heb ik gemerkt), loop ik het risico dat ik, zoals vandaag, vergeet hem weer aan te zetten. Daarom heeft het overzicht op de Garmin website maar 34km, terwijl het er gewoon 40 waren vandaag. Gelukkig heb ik ook altijd een backup.
Ik ben niet voor de 50km gegaan omdat ik de hele week niet op een fiets gezeten had en ik het dus even rustig aan weer wilde opstarten.

Het tempo dan: 16,8km/uur gemiddeld. Tja, het was al vroeg duidelijk dat het vandaag niet om snelheid zou gaan, dus daar heb ik me maar niet druk om gemaakt. De regen van de afgelopen week had voor veel water in het bos gezorgd. Dat levert dan van die mooi, al dan niet diepe, kuilen met water op. Daar kun je soms omheen, vaak niet. Mijn missie vandaag was om ze niet allemaal te proberen te omzeilen, maar ze soms ook maar gewoon de doorkruisen. Dan wel niet met je volle gewicht op je stuur, want dan loop je het risico om er voorover overheen te duikelen als de rand aan de andere kant hard en stijl blijkt te zijn. Dat ging wel goed.

De Gulberg was pittig en deels goed te doen, daar waar we gebruik maakten van de paden. Maar er zaten ook stukken bij waarbij ook de echte MTB-ers alleen maar konen lopen of waar je op een blubberig riggeltje langs de helling fietste. Ik heb dan ook niet hele parkoers op de Gulberg afgemaakt. Dat werd met niet in dank afgenomen door de heren met gele hesjes en vlaggen: “Dat ken zo niet!”. Ik vond van wel en ik was niet de enige blijkbaar.

Dus, stuk langzamer dan vorige keer, ik kon er niet van wakker liggen. Volgend weekend heb ik andere verplichtingen, dus dan geen tocht, de week erna is het tijd voor de Jumbo ATB Classic in De Mortel.

p.s. De vorige keer dat ik deze tocht fietste was in februari 2012. Toen was het een stuk kouder en lag er sneeuw. Dat was duidelijk een andere tocht. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] was het resultaat van een ochtend door de modder en het water ploeteren tijdens de Dak van Brabant toertocht.  Gepubliceerd door Pierre om […]