Toertocht Via Romana

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 146,9 km totaal
Duur: 05:14:54
Gemiddeld: 28,0 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 84 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 159 slagen per minuut
Weer: 25°C, Droog, lekker frisse start (9°C)
Omstandigheden: Ideaal fietsweer.
Gereden met: de Gazelle Vuelta
De voorspelling was al goed, het zou prima fietsweer worden vandaag. En dat werd het ook. De tocht naar Nijmegen met de auto was al geen straf: een mooi rode opkomende zon die door de flarden nevel heen scheen. Maar ik was toch ook wel blij dat ik om half 2 weer terug was in Nijmegen omdat de temperatuur in het zonnetje toen toch al flink begon op te lopen. Ik heb niet veel/lang pauze gehouden onderweg, in totaal zo’n 25 minuten. Dat komt waarschijnlijk ook wel omdat ik de tocht alleen gereden heb. Met zijn tweeën blijf je toch snel wat langer ergens zitten.

Het was een mooie tocht die deels ook door hetzelfde gebied voerde als de Peter Winnen Classic van een paar weken geleden. Belangrijkste verschil was dat ik nu wél de 50km/uur wist te doorbreken:  53,7km/uur maximaal (bergaf uiteraard). 🙂
Het “venijn” zo je wilt, zat hem deels ook in de staart van de tocht waarbij we nog een paar mooie klimmetjes voor de kiezen kregen voordat we weer terug in Nijmegen waren. Ik zet venijn met opzet tussen haakjes want ik vond het lekkere heuveltjes. Daar kwam bij dat we op de terugweg pas laat echt in de stad terecht kwamen zodat het ook lekker door fietste door het groen. Op zo’n kilometer of zeven voor het eindpunt werd ik ingehaald door een treintje van 3 renners. Ik voelde me nog fit genoeg om bij ze aan te pikken waardoor het weer een lekker sprint naar het eindpunt werd. Het gemiddelde van 28km/uur ligt een stuk lager dan vorige week, maar omdat ik hem nou alleen gefietst heb, ben ik zeker niet ontevreden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
9 september 2012 14:17

@florinablokland @guidovandijk Dank je! Het was inderdaad een heel mooie tocht. http://t.co/EVePXAm2