Rondje Nederweert

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 81,85 km totaal
Duur: 02:45:44
Gemiddeld: 29,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 93 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 161 slagen per minuut
Weer: 9°C-17°C, Droog, windkracht 3 vanuit het zuidwesten
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer ondanks het gedoe met de routeplanner op de Garmin.
Gereden met: de Gazelle Vuelta

Eigenlijk had ik vandaag nog een wat langere tocht willen fietsen. Zodat ik nog wat extra kilometers in de benen had voor volgende week. Maar ik wilde persé om 11:00 uur weer in Deurne terug zijn omdat dan de scholierenloop van start ging. Dus had ik een wat kortere route uitgezet op de Garmin. Maar wat een ellende was dat zeg. Het lukt me maar niet om de Garmin zover te krijgen dat hij me waarschuwt als ik af moet slaan, terwijl dat toch mogelijk zou moeten zijn. En nu bleek ik ook met de MapSource software een route uitgezet te hebben die me over een paar kilometer onverharde weg liet fietsen. Fijn als je een cyclocross of MTB hebt, niet fijn op een gewone racefiets. Toen me dat de tweede keer dreigde te overkomen heb ik de route het denkbeeldige raam uitgegooid en ben gewoon zelf gaan fietsen. Eerst langs het kanaal richting Nederweert, toen nog een stukje richting Weert en ondertussen de klok een beetje in de gaten houden zodat ik weer op tijd in Deurne zou kunnen zijn.

Het eerste stuk, dus de eerste 40km naar Weert gingen met slechts 27,7km/uur gemiddeld. Dat ik op de terugweg de wind een beetje in de rug had blijkt wel, want de terugweg ging met 31,9km/uur gemiddeld (ook nu weer over 40km). Dat dat op zich weer allemaal heel relatief is, merkte ik op de weg langs het kanaal terug vanuit Nederweert toen ik van achteren een seintje kreeg dat er een groepje andere renners voorbij wilde. Met zijn vijven, strak in het fietspak en op mooie fietsen kwamen ze voorbij. Ik heb nog geprobeerd aan te pikken, maar toen de snelheid tot ruim boven de 40km/uur op het vlakke opliep (de Garmin stelt als mijn maximum 43,4km/uur) moest ik ze toch echt laten gaan. Maar goed, dat mocht niet deren. Ik kon mijn snelheid goed vasthouden en dat was het belangrijkste.

Ik was op tijd terug in Deurne om mijn kanjer te zien rennen, komende week nog wat rustige inspanning bij het Spinnen en tijdens de Bodypump en dan ben ik klaar voor volgende week.

Deel dit bericht:

3 gedachten over “Rondje Nederweert”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog