Trap darmkanker de wereld uit!

Vandaag besteedt Daglad de Metro uitgebreid aandacht aan het leven met kanker en de strijd daartegen. Daarbij ook aandacht voor de Zuiderzee Klassieker die geld inzamelt voor de strijd tegen darmkanker, na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.
Zoals je weet (als je dit blog een beetje in de gaten houdt), fiets ik dan ook mee voor de 220km route. Je kunt mij (of andere deelnemers) sponsoren en ons zo een steuntje in de rug geven. Kijk hier hoe dat kan.

Je kunt de hele Metro gratis downloaden vanaf hun website, het artikel over de Zuiderzee Klassieker is ook hier online te lezen.

Overigens is de Zuiderzee Klassieker zeker niet de enige activiteit die geld inzamelt. Deze week komen de collectanten van KWF weer langs, laat ze niet voor niets aanbellen. Op 23 september is er in Deurne een Spinning Marathon waarvan de opbrengst eveneens naar het KWF gaat. Komend weekend gaan een stel kanjers tot maximaal 3 keer de Ventoux op als onderdeel van hun actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar het genezen van hersentumoren, een tot nu toe ongeneselijke vorm van kanker. En dat zijn er zo maar een paar.
Veel verschillende soorten acties, maar er zijn helaas ook veel verschillende soorten kanker en er is (dus) veel geld nodig!