Goed drinken is belangrijk. Zeker komend weekend!

Goed drinken is belangrijk Komend weekend wordt het erg warm. En als je dan gaat fietsen (ik ga zelf de Peter Winnen Classic fietsen op zaterdag) moet je er voor zorgen dat je goed drinkt.

Op het weblog van de Sportvoedingwebshop staat een blogpost met een aantal tips en uitleg over het drinken. Ik zal de tips hier opnemen, voor de uitleg (o.a. over Crystal Clear en Bokbier) moet je even doorklikken naar de site.

  • Tip 1: drink de avond (dag) voorafgaand aan je inspanning al de nodige extra hoeveelheid vocht. Op die manier zal je lichaam optimaal gehydrateerd zijn.
  • Tip 2: drink minimaal 600-750ml per uur inspanning. Uiteraard o.a. afhankelijk van de intensiteit waarmee je sport. Drink een half uur voor je start al 500ml isotone sportdrank, om maximaal gehydrateerd aan de start te staan.
  • Tip 3: weeg jezelf voorafgaand aan het sporten en na het sporten. De hoeveelheid wat je verloren bent aan lichaamsgewicht, vermenigvuldig je met een factor van 1,5. Die hoeveelheid drink je op binnen 3-6 uur na de inspanning. Voorbeeld: je start met sporten; weegt jezelf voorafgaand en weegt 70kg. Bij terugkomst weeg je 68kg (denk niet dat je 2kg vet bent verloren! Dat is voor 98% vocht!!). Het verschil dat je verloren bent = 2kg x 1,5 = 3 liter. Kortom; in de uren na je inspanning drink je nog eens 3 liter water (eventueel aangevuld met een klein beetje isotone sportdrank) om je vochtgehalte weer aan te vullen.
  • Tip 4: in de nacht moet je lichaam hard werken om te herstellen. Drink een uur voordat je gaat slapen nog 250-500ml water.

Tip 1 en Tip 2 kende ik zelf al. Bij Tip 3 wist ik inderdaad dat het gewichtsverlies voornamelijk vochtverlies was/is, maar de berekening voor de hoeveelheid water die je dan na afloop bij zou moeten drinken kende ik niet. Ook Tip 4 was nieuw voor me.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
18 augustus 2012 16:09

@mjvisser @nijlorac ja, 3,75 liter binnen 3-6 uur na afloop als ik @sportvoedingweb goed begrepen heb http://t.co/HMGKD3DF

trackback

[…] Het kon ook niet anders na de post van gisteren, ik heb me vandaag voor vertrek en bij thuiskomst gewogen. Ik was 2,5kg kwijt ondanks dat ik 3,5 […]