Rondje Snodland


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 22,38 km totaal
Duur: 1:26:39
Gemiddeld: 15,5 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 71 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 148 slagen per minuut
Weer: 13,0°C-18,0°C, Droog
Omstandigheden: Britten weten wat offroad is. Veel modder, hellingen, dikke begroeiing en deels in het donker. Mooi. 🙂
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Op donderdagavond mocht ik mee met Keith, Kevin en Adam om een rondje met hen mee te MTB-en. Zij deden dat elke donderdag vanaf 20:30 – (ongeveer) 22:00 uur in de buurt van Snodland, een plaatsje in Kent.
Ik heb (helaas) geen video van deze rit, maar je mag van me aannemen dat het voor mij iets anders was dan de nette MTB-tracks zoals je die hier in Nederland overal tegen komt. De heren hadden hun eigen route(s) door de omgeving en ik heb een keer of vijf mijn fiets op mijn schouder moeten nemen om door een poortje heen te kunnen. Public Footpaths in Groot Brittanië zijn namelijk officieel verboden terrein voor fietsers. Omdat het in het bos al snel donker werd en het bij terugkomst (na een korte stop bij een lokale pub) sowieso helemaal donker was, had ik van Keith een lamp voor op mijn fiets mogen lenen. Een prima exemplaar (met extra accu aan mijn frame) waarmee je ook echt iets kon zien in het donker (in plaats van alleen gezien worden).
Door de regen van de afgelopen weken was het bos hier en daar goed nat, bergop kon ik gelukkig goed mee (de eerste serieuze helling ging op stukjes met 14,7% omhoog), maar bij een paar van de afdalingen moest ik ze toch zo nu en dan even voor laten gaan (zeker op het konijnenveldje dat met ruim 22% omlaag ging). Hoe dan ook, mooie rit.

(N.B. deze post is op 12-8-2012 geplaatst, maar voor het overzicht op de dag van de tocht zelf gezet).