Rondje Sutton Valence #2

Bekijk de info op de Garmin website.
Ook de tweede dag ben ik ’s ochtends voor het ontbijt er op de MTB op uit gegaan. De eigenares van het vakantiehuisje had me gezegd dat ik beter achter het huisje aan het einde van het pad links kon gaan, dan vond ik, na een pad door de velden, een veel uitdagendere helling (dan dag 1). Nou, dat heb ik geweten. Dat pad door de velden was een strook hoog gras en begroeiing waar nauwelijks doorheen te fietsen was. De snelheid op dat eerste stuk lag dus ook al niet erg hoog. Na die helling, die op zich meeviel, ging ik daarna op zoek maar plekjes waar ik ook off-road zou kunnen fietsen in plaats van alleen op het asfalt. Het gevolg is dat ik een aantal keer tevergeefs gestopt ben bij plekken waarvan ik dacht (hoopte) dat ik daar de weg af kon. Ik moet zeggen dat toen ik uiteindelijk een stukje off-road gevonden had, ik ook meer dan waar voor mijn geld kreeg. Het was een helling vergelijkbaar met die van de eerste dag, maar dan als smal paadje door het groen heen. Je ziet in de grafiek dat mijn trapfrequentie daar ook voornamelijk 0RPM is, het was een kwestie van voorzichtig bijremmen en regelmatig stevige keien ontwijken.

Ik heb de rit op video opgenomen (inclusief de uitstapjes het groen in), je kunt hem hier bekijken:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

(N.B. deze post is op 12-8-2012 geplaatst, maar voor het overzicht op de dag van de tocht zelf gezet).

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog