Rondje Sutton Valence #2

Bekijk de info op de Garmin website.
Ook de tweede dag ben ik ’s ochtends voor het ontbijt er op de MTB op uit gegaan. De eigenares van het vakantiehuisje had me gezegd dat ik beter achter het huisje aan het einde van het pad links kon gaan, dan vond ik, na een pad door de velden, een veel uitdagendere helling (dan dag 1). Nou, dat heb ik geweten. Dat pad door de velden was een strook hoog gras en begroeiing waar nauwelijks doorheen te fietsen was. De snelheid op dat eerste stuk lag dus ook al niet erg hoog. Na die helling, die op zich meeviel, ging ik daarna op zoek maar plekjes waar ik ook off-road zou kunnen fietsen in plaats van alleen op het asfalt. Het gevolg is dat ik een aantal keer tevergeefs gestopt ben bij plekken waarvan ik dacht (hoopte) dat ik daar de weg af kon. Ik moet zeggen dat toen ik uiteindelijk een stukje off-road gevonden had, ik ook meer dan waar voor mijn geld kreeg. Het was een helling vergelijkbaar met die van de eerste dag, maar dan als smal paadje door het groen heen. Je ziet in de grafiek dat mijn trapfrequentie daar ook voornamelijk 0RPM is, het was een kwestie van voorzichtig bijremmen en regelmatig stevige keien ontwijken.

Ik heb de rit op video opgenomen (inclusief de uitstapjes het groen in), je kunt hem hier bekijken:

(N.B. deze post is op 12-8-2012 geplaatst, maar voor het overzicht op de dag van de tocht zelf gezet).

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] De tweede dag, dus een uitdagendere route gezocht. Na zo’n 25 minuten komt die uitdaging ook als het flink bergaf gaat door het bos. Zie ook de hele blogpost. […]