Rondje Sutton Valence


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 17,3 km totaal
Duur: 46,18
Gemiddeld: 22,4 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 82 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 159 slagen per minuut
Weer: 7,0°C-17,0°C, Droog
Omstandigheden: Frisse start, maar het werd een stuk warmer tijdens de rit.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

De eerste dag in Engeland en als je normaal om 6 uur ’s ochtends wakker wordt, dan wordt je dat hier dus om 5 uur. Omdat de zon buiten scheen en de rest nog lekker sliep ben ik er op uit gegaan met de MTB om nog voor het ontbijt een stuk te fietsen. Ik heb twee keer (ongeveer) hetzelfde rondje gefietst. Richting Sutton Valance ging ik eerst een stevig heuveltje op naar boven (ook te zien aan de flinke stijging van mijn hartslag) en aan de andere kant ging ik weer minstens zo stijl naar beneden. Je ziet dat dalen nog steeds niet mijn sterkste punt is, maar gezien de bochten in de weg vond ik 40km/uur meer dan genoeg.

Het is trouwens jammer dat de Garmin Connect website geen % weer kan geven voor stijging en daling, ik zie dat daar wel naar wordt gevraagd maar dat er geen reactie op komt helaas.

Ik heb met het gratis MyTourbook handmatig naar de percentages gekeken en ik moet zeggen dat het er dan een stuk minder indrukwekkend uitziet:

Maximaal dus zo’n 10% omhoog (en zo’n 7% omlaag).

(N.B. deze post is op 12-8-2012 geplaatst, maar voor het overzicht op de dag van de tocht zelf gezet).