Fontys Fietstocht

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Totaal: 151,98 km totaal
Duur: 05:32:56
Gemiddeld: 27,39 km/uur (met autopause)
Weer: 17°C-22°C, Droog, stevige wind (kracht 5)
Omstandigheden: Het zag er dreigend uit, maar het bleef droog.
Gereden met: de Gazelle Vuelta

Vandaag heb ik meegedaan aan de fietstocht die door Fontys Fit georganiseerd werd. Het is een soort “voorbereiding” voor de HBO-fietstocht, maar de deelnemers van vandaag (er was in de aankondiging aangegeven dat het voor de geoefende fietsers was) waren al lang en breed voorbereid. Vanuit Eindhoven zouden 10 collega’s vertrekken, vanuit Tilburg eentje en we zouden elkaar dan bij een afgesproken lunchplek in de buurt van Hilvarenbeek treffen. De route zou 80km zijn, dus besloot ik daar de rit naar Eindhoven en terug aan toe te voegen. Op 10 uur stipt, zoals afgesproken, was iedereen bij het PSV stadion (waar Guus de avond van tevoren opgetreden had) en gingen we op pad.

Het was in het begin nogal wennen. We waren 10 personen die niet op elkaar ingefietst waren en die dus ook niet als een echte groep samen fietsten. En als dan de snelheid tegen de wind in omhoog gaat naar boven de 30km/uur, dan is het aanpezen. Gelukkig ging dat gaandeweg wat beter en was 28-29km/uur gelukkig ook voldoende. Na een stevige lunch ging het weer terug richting Eindhoven. Ook nu ging het tempo weer flink omhoog, maar omdat we nu regelmatig de wind in de rug hadden, ging dat beter. Omdat de meesten met de fiets gekomen waren, gingen we niet terug naar het PSV stadion, maar kozen we de route boven Eindhoven langs het kanaal. Dat betekende voor mij langs het kanaal door richting Aarle-Rixtel, Bakel en weer terug naar Deurne.

Bij thuiskomst had ik ruim 151km op de teller staan. Een lekker ritje, maar ook best een pittig ritje. Ze hoeven van mij ook zeker niet allemaal 200km lang te zijn.
Met dank aan Vic en Harry voor het organiseren!

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog