24 juni – Omloop Math Salden

OK, het valt natuurlijk niet echt onder “rustiger aan doen“, maar ik zie het zelf maar even als een “en nu even iets helemaal anders”. De afspraak die ik met Guido van Dijk gemaakt had was dat hij een keer in Brabant zou komen fietsen en dat ik dan een keer, ná de Friese Elfsteden Rijwieltocht een toertocht in Zuid Limburg zou komen maken. Nou, Guido is hier geweest voor Deurne-Deurne en de Friese Elfsteden Rijwieltocht is geweest, dus was het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte toertocht. Het is de Omloop Math Salden op 24 juni geworden.

We gaan voor de 150km. Ik begrijp uit de routebeschrijving dat ik de volgende bergen (ik ga dat niet eens tussen aanhalingstekens zetten) voor mijn kiezen krijg:

Mijn fietservaring in Zuid Limburg is beperkt tot twee ritten (rit 1 en rit 2) in juli en augustus 2011. Dus helemaal gerust ben ik er zeker nog niet op. Maar we zullen het zien….

[update] Ook deze uitdaging is weer volbracht. 🙂

Deel dit bericht:

2 Comments

 1. een prestatie die je leven lang bij je blijft,deze toertocht was echt een gevecht met jezelf tegen de elementen!!!!
  alle ervaring die ik heb opgedaan in mijn leven,kwamen hier tot wasdom.
  alleen al de uitdrukking;in gesprek komen met jezelf sloeg de spijker op zijn kop.
  Trefwoorden: Heldendom,eenzaamheid,wilskracht,doorzettings-
  vermogen,weergoden,zwaartekracht,hellingen,210 km,adrealine,
  endorfine,euforie,gelukzaligheid.

  Pierre ook jij was erbij,ik neem aan dat je dit niet had willen missen
  op weg naar de Zuiderzee klassieker

  groetjes koos

  1. Hé Koos,

   Jij hebt hem dus ook uitgefietst gisteren? Ik was me al aan het afvragen hoe je die eerste keer in Zuid Limburg bevallen was. Eenzaamheid heb ik gisteren gelukkig niet hoeven voelen, de overige elementen waren er zeker. En nee, het was er eentje om niet te missen.
   Hoe voelen je benen vandaag?

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog