Hoe vaak vervang jij je remblokjes?

Remblokjes In de categorie: “je moet het maar net weten” valt de vraag: Hoe vaak vervang jij de remblokjes van je racefiets / MTB ?

Nou, ik tot nu toe voor deze fiets nog nooit. Op mijn MTB (schijfremmen) ook nog nooit en op mijn stadsfiets (trommelremmen) in 10 jaar nog niet. Maar afgelopen zondag, in de stromende regen, werd me duidelijk dat ik toch een stuk minder remkracht had dan dat ik zou willen. En ik weet het, er zitten nu een paar mensen hoofdschuddend te lezen, maar zoals gezegd, ik had al 12 maanden rondgefietst op hetzelfde setje remblokjes dat er op zat toen ik de fiets kocht, dit was een onderdeel waar ik nog niet zo hard op gelet had. En daar komt bij dat aan de bovenkant (dus als je er van bovenaf op keek) de remmen ook nog gewoon profiel leken te hebben.

Dat dat niet echt meer zo was bleek wel toen ik ze vandaag vervangen heb door een nieuw setje (zie foto, ik neem aan dat ik niet hoef te vertellen welke de nieuwe zijn). Toch maar er meteen voor zorgen dat ik voortaan een reserve set van vier in huis heb. Maar hoe vaak vervang jij de remblokjes van je racefiets? Ik ken verhalen van mensen die zeggen dat ze ze met één bergtocht / klimtocht al oprijden. Heb je dan reserve remblokjes bij je bij zo’n rit?