Omroep Fryslân – 100 jaar fietselfstedentocht

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Mooie reportage van Omroep Fryslân over 100 jaar fietselfstedentocht. De reportage is gemaakt naar aanleiding van de tocht van dit jaar en blikt uitgebreid terug op het ontstaan van de tocht.

Mooie uitspraak:

Dat is het stomme aan de elfstedentocht: het is 180 kilometer leuk, dan 50km verschrikkelijk en daarna is het weer 364 dagen prachtig

Nog eentje:

Sloten is een stad en Eindhoven is een dorp

Het is maar goed dat ik besloten heb dat de tocht van dit jaar zó mooi was, dat hem nóg een keer fietsen volgend jaar daar niets aan kan toevoegen. Want ik weet nu al dat het toch weer zal kriebelen en ik toch weer zal twijfelen (toch nog een keertje doen?) als de open inschrijving van december dichterbij komt….

En áls ik hem ooit nog een keer fiets, dan zorg ik er voor dat ik beter herkenbaar ben, want ondanks al die foto’s op http://11stedenfotos.nl/ en andere plekken, heb ik mezelf er nog niet terug gevonden. Deels is dat gemakkelijk te verklaren als je kijkt naar mijn doorkomsttijden in de verschillende plaatsen versus de momenten dat de fotografen er waren.