Dat is pas ver fietsen: Cape To Cape 2012

Het is altijd inspirerend om over iemand te lezen die een droom/ideaal heeft en die dan ook gewoon ten uitvoering aan het brengen is. Gijs Stevers (23) uit Eindhoven is zo iemand. Hij heeft het plan opgevat om op een Gazelle eBike te fietsen van de Noordkaap naar Kaap de Goede Hoop. Hier kun je de geplande route (22.000km!) bekijken. Hij is afgelopen april van start gegaan, vandaag nog in Eindhoven om bij zijn ouders naar het voetballen te kijken en dan fietst hij door via Duitsland naar het zuiden. In februari 2013 hoopt hij op zijn eindpunt aan te komen.

Onderweg wil hij zo veel mogelijk de aandacht vestigen op het gebruik van duurzame energie. Zo gaat hij op bezoek bij personen die zich hiervoor inzetten (zo ging hij bij Wubbo Ockels) of bij bedrijven die op dit gebied actief zijn (Hij was ook bij Eneco op bezoek). Onderweg wil hij ook workshops verzorgen bij middelbare scholen. Hij is Nederland alweer bijna uit, dus we zullen hem de rest van de reis op afstand moeten volgen.

Dat kan via Facebook waar je ook een link vindt voor het aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief via e-mail, en hij is ook op Twitter te vinden.

Tot slot toch nog even een van de filmpjes die Gijs online gezet heeft:

🙂

Veel succes en inspiratie op je tocht Gijs!