Voorjaarstocht

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Totaal: 167,16 km totaal
Duur: 06:09:55
Gemiddeld: 27,11 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 80 omwentelingen per minuut
Weer: 5°C-10°C, Bijna droog, laatste 30km hagel- en regenbuien
Omstandigheden: Stevige wind, kracht 3-4, gelukkig eerste deel tegen, terugweg voornamelijk mee.
Gereden met: de Gazelle Vuelta

Het ging vandaag niet om snelheid, maar om afstand. In plaats van met de auto naar Eindhoven was ik met de fiets gegaan, vanwege de startlocatie (bijna in Veldhoven) waren dat ongeveer 30km enkele reis. Met de tocht van iets meer dan 100km erbij kwam het dagtotaal daarom op ruim 167km. Ik had me na vorige week voorgenomen om vooral in eigen tempo en alleen te fietsen. Dat heb ik ook gedaan, op een paar kilometer na waarbij een vriendelijke belg die nieuwsgierig was naar de toertocht die ik (en al die anderen) aan het rijden was en die dus een stukje naast me kwam fietsen. Dat alleen fietsen was pittig tegen de wind in, dan zakte de snelheid ver terug, in open veld soms naar 22-23km/uur.

Vandaag heb ik extra gelet op regelmatig eten. Dus na 30km bij aankomst in Eindhoven, 50km verderop, 30km daarna weer en nogmaals bij terugkomst in Eindhoven. Drinken was wat moeilijker. Net als vorige week had ik maar 2 bidons, daar heb ik het dus mee moeten doen. De pauzeplek lag voor mij wat onhandig, daarom heb ik daar niet gestopt, was wellicht beter geweest omdat ik dan had kunnen kijken of ze daar ook de mogelijkheid hadden om mijn bidon bij te vullen.

Het bleef gelukkig droog, totdat ik terug in Eindhoven terug kwam, toen kwamen de eerste hagel- en regen-buien over. Ik heb de eerste bui afgewacht, maar moest nog een end terug, dus toch maar fietsen. Omdat je na een paar meter op nat wegdek zonder spatborden toch nat bent maakte het daarna niet veel uit. Wel prettig was dat ik nu gewoon genoeg energie had voor die rit terug. Ik weet niet of ik het nu heel leuk zou vinden om nog een keer 82km te fietsen (zoveel moet ik er straks bij de elfstedentocht nog extra), maar goed dat zal dan ook een dag zijn die niet in het teken staat van alleen fietsen. Dus dat is anders.

Ook positief is dat ik 6 uur en bijna 10 minuten gefietst heb en in totaal 6 uur en 45 minuten van huis geweest ben. Ik heb de 167km dus gefietst met in totaal 35 minuten pauze, en dat is dus voor het eten, het inschrijven in Eindhoven en al die tijd voor verkeerslichten wachten (nee, vanochtend tussen 7 en 8 uur heen natuurlijk niet, maar vanmiddag toen ik zo rond een uur of 1 door Eindhoven en Helmond reed was er beduidend meer verkeer op de weg).

Kortom, tevreden. Dat er naar toe en weer terug fietsen doe ik waarschijnlijk volgende week voor de Oranjetocht vanuit Horst ook. Is wel zo handig om kilometers te pakken.

 

 

Deel dit bericht:

6 Comments

 1. Goed bezig!!

  Nog wat tips, probeer echt ieder uur een bidon leeg te drinken. Dus bij aankomst in ehv, bidon vullen voor de tocht. In de pauze van de tocht….bidon(nen) vullen. Aankomst in ehv na tocht….bidon vullen. Bij bijna iedere tocht zit er na ongeveer 2 uur een stop zodat je je bidonnen kunt vullen.

  Zo ook met eten, echt ieder uur ( bij de langere tochten dan ) eten, reepje, banaan, krentenbol, boterham, gelletje, etc……gewoon ieder uur…..je kunt ook tijdens het fietsen eten natuurlijk, daar hoef je niet voor te stoppen.

  Suc6 verder met je voorbereidingen, gaat goed zo te zien.

  1. Met eten vond ik dat ik die regelmaat er redelijk in had, elke 30 of 50km is inderdaad wat meer dan een uur, maar dat komt wel goed.

   Wat die bidons betreft, daar zat ik inderdaad ook wel mee. De vorige tochten (ook die met jou samen) dronk ik ook 2 hele bidons leeg, maar dan op 100km ipv 167km. Bijvullen klinkt leuk, maar met alleen water heeft het wat mij betreft geen nut, dat loopt dan zo door me heen. En onderweg sportdrank aanmaken is ook niet zo heel praktisch. Ik heb nu zo’n grote bus thuis staan waar ik voor vertrek de bidons mee aanmaak. Dat neemt niet echt lekker mee op de fiets. 🙂

   Maar, inderdaad, de voorbereiding gaat wel goed zo. Een kwestie van alles heel houden en dan moet het de 28e mei ook wel lukken.

 2. W-cup heeft kleine zaljes voor onderweg, zoek maar eens. Wellicht andere merken ook. Maar simpeler kan ook….gewoon wat uit die grote bus in een boterhamzakje/diepvrieszakje en klaar is je dosering voor onderweg. En bij de stops hebben ze meestal ook sportdrank om bij te vullen.

  1. Hmm, als ik ga rekenen zijn de zakjes van Born (€1,40 per liter) inderdaad niet eens zo veel duurder dan de poeder in blik (€1,13 per liter). Toch maar wat van bestellen dan.

   Bij de stops heb ik inderdaad wel al eens bijvul-optie gehad, bij start/finish (ook nu vanuit café in sporthal) meestal niet, maar wel met stromend water. Zakjes zijn dan goede tip.

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog