Met een Kodak Playsport Zx3 op duikvakantie

kodakplaysport_600 Zoals ik eerder schreef heb ik een Kodak Zi8 camera. Een handige, compacte camera die ik vooral ook veel gebruikte toen ik nog geen iPhone 4S had. De Zi8 kan zelf niet tegen water, maar zijn broertje/zusje, de Kodak Playsport Zx3 kan dat wel.

Nou zullen alle Kodak videocamera’s steeds moeilijker te vinden zijn omdat Kodak helemaal gestopt is met de productie ervan. Maar iBood heeft vandaag (4-4-2012) een aanbieding met refurbished modellen. Dat zijn exemplaren die al een keer verkocht zijn, retour gekomen zijn, maar door Kodak weer als nieuw gecertificeerd zijn. Ze hebben, vreemd genoeg daarom ook maar 6 maanden garantie. Ik weet niet of dat mag, want in de iBood beschrijving staat “Dit item is refurbished en opnieuw gecertificeerd door Kodak ‘als nieuw'”, dat betekent dat je ook een levensduur ‘als nieuw’ mag verwachten.

Hoe dan ook, ze kosten nu vandaag €59,95 + €5,95 verzendkosten. Om mee te duiken zijn ze helemaal niet geschikt. Je kunt er officieel maar maximaal 3 meter diep mee onder water. Niet voldoende voor de gemiddelde duik met perslucht.

Wel als goedkope HD-camera voor op je fiets zoals de Consumentenbond deed:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

of als je gaat snorkelen zoals in het filmpje hieronder.

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Ik heb er daarom eentje aangeschaft voor de andere helft van de familie, die gaan nog niet duiken, maar wel snorkelen.
Nu alleen nog een stuurmount die goedkoper is dan deze, deze of deze. Wellicht dat deze dan weer net wat licht is?

p.s. voor de duidelijkheid: dit is geen advertentie, ik verdien er niets aan als jij er ook eentje koopt, ik heb ook geen korting gekregen voor het vermelden van de iBood!!

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog