apr 042012
 

NTFU iPhone App De NTFU heeft nu ook een versie van hun kalender die geschikt is voor de iPhone en voor Android. Hij werkt echter ook prima op de iPad. Ik zag de aankondiging voorbij komen op Facebook bij Bikefestival, maar werd daar een beetje op het verkeerde been gezet. En dat wordt nog maar eens bevestigd door het taalgebruik op de NTFU-website waar staat “Download de app op je Android” (die zin klopt natuurlijk sowieso al niet) of “Download de app op je iPhone”.

Het is namelijk geen native app die je vanuit Google Play of de Apple app store moet installeren. Het is een HTML5-web applicatie, die je gewoon in je browser kunt openen en van daaruit (als je dat wilt) aan het startscherm van je toestel kunt toevoegen.
Daar is verder helemaal niets mis mee. Want de app zelf werkt best goed. En zoals gezegd, je kunt hem ook gewoon op de iPad gebruiken.
Uiteraard valt er ook nog wel wat te wensen voor de app.

Zo is het nu (wellicht omdat het een website is) niet mogelijk om routes op te slaan. Je kunt de informatie ook niet exporteren naar je agenda om hem dan daar op te slaan. Dus “Plannen maken voor het hele seizoen” zoals op deze pagina staat lijkt me dan niet echt handig op een mobiel toestel.

Ook is het onhandig dat dat de drie versies van de kalender zo helemaal los gekoppeld zijn van elkaar:
Android gebruikers moeten naar http://android.ntfu.nl, iPhone gebruikers naar http://iphone.ntfu.nl en de rest naar http://www.ntfu.nl/Kalender.
Als ik met de iPhone naar http://www.ntfu.nl/Kalender ga, dan krijg ik daar geen melding dat er ook een voor iPhone geoptimaliseerde versie is, terwijl de pagina dat best zou kunnen herkennen. En idem voor voor Android. Als gebruiker wil je niet al die URLs hoeven te kennen, dan moet je er één hebben waar iedereen naar toe kan gaan en dan aangeboden krijgt wat handig voor hem/haar is. En aangezien het hier nu slechts om een deel van de site gaat die mobiel beschikbaar is, was http://m.ntfu.nl/Kalender als directe mobiele toegang veel logischer geweest als tegenhanger voor de niet-mobiele versie van de kalender.

Tot zover de (opbouwende) kritiek. Ondanks dat is het gewoon een bruikbare, handige aanvulling op de bestaande kalender van de NTFU. En die was al handig!

NTFU iPhone App NTFU iPhone App

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 07:42

  2 reacties aan “NTFU Kalender op iPhone / Android / iPad”

Reacties (2)
  1. Bedankt voor je opmerkingen Pierre! Ik neem ze mee bij de evaluatie en plaats ze tevens op de wensenlijst. Ik zou het daarnaast leuk vinden als je mee wilt denken over de 2e versie van de app. Zou je daarvoor een mailtje naar mij kunnen sturen?

    Met vriendelijke groet,
    Carolijn Caderius van Veen – NTFU

    • Hoi Carlijn,

      Wat zou je willen dat ik in die mail zet? De punten die ik op dit moment zo kan bedenken staan in het bericht. Of mis ik iets?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog