Crocusrit


Grotere kaart weergeven
Totaal: 107 km totaal
Duur: 3:27:05
Gemiddeld: 31 km/uur (met autopause)
Weer: 3°C-7°C, Droog, koude start, lekker met de zon
Omstandigheden: Prima omstandigheden
Gereden met: de Gazelle Vuelta

Vandaag heb ik de Crocusrit gereden. Een tocht van 107km vanuit Valkenswaard waarvan de opbrengst deels ten goede komt van Valkenswaard Zonder Grenzen die in juni de Ride for Hope gaan fietsen (3 dagen, 12 provincies, 750km in 6 etappes van steeds zo’n 125km). Ik mocht, op uitnodiging van mijn collega Patrick,  meerijden met een groep van in totaal  8 renners. Ik had vooraf al begrepen dat ze een aardig tempo zouden rijden (32km/uur was voorspeld), dus het was even afwachten in hoeverre ik het zou trekken.

Nou is rijden in een groep van 8 natuurlijk heel wat anders dan alleen rijden. Je kunt immers rouleren met het op kop rijden en normaal gesproken zou iedereen steeds 15 minuten op kop rijden en dan 45 minuten weer niet (je rijdt twee aan twee). Het eerste stuk ging eigenlijk best lekker rustig. Tot het rustpunt op zo’n zeventig kilometer lag de gemiddelde snelheid net iets onder de 30 km/uur. Maar daarna ging het gas een stukje verder open en reden we de rest uit met 32-33 km/uur. Dat was dus even iets harden aanzetten. Maar ik heb niet hoeven lossen en heb drie keer kopwerk op me kunnen  nemen. Alleen de eerste keer 15 minuten, daarna twee keer 10 minuten, waarvan dus de laatste keer met 33 km/uur in de wind.  Gezien de uiteindelijke gemiddelde snelheid van 31 km/uur over 107 km ben ik helemaal niet ontevreden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
2 april 2012 09:15

Je hoeft zeker niet ontevreden te zijn. Hoe zijn de beentjes nu?

trackback

[…] een kleinigheid vond. Zo heeft deze GPX van de Crocusrit van afgelopen week eerst een Waypoint dat door Google Maps netjes wordt getoond. Voor de OSM plugin is het genoeg reden om helemaal niets te tonen. Haal ik de Waypoint weg, dan […]