Crocusrit

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Totaal: 107 km totaal
Duur: 3:27:05
Gemiddeld: 31 km/uur (met autopause)
Weer: 3°C-7°C, Droog, koude start, lekker met de zon
Omstandigheden: Prima omstandigheden
Gereden met: de Gazelle Vuelta

Vandaag heb ik de Crocusrit gereden. Een tocht van 107km vanuit Valkenswaard waarvan de opbrengst deels ten goede komt van Valkenswaard Zonder Grenzen die in juni de Ride for Hope gaan fietsen (3 dagen, 12 provincies, 750km in 6 etappes van steeds zo’n 125km). Ik mocht, op uitnodiging van mijn collega Patrick,  meerijden met een groep van in totaal  8 renners. Ik had vooraf al begrepen dat ze een aardig tempo zouden rijden (32km/uur was voorspeld), dus het was even afwachten in hoeverre ik het zou trekken.

Nou is rijden in een groep van 8 natuurlijk heel wat anders dan alleen rijden. Je kunt immers rouleren met het op kop rijden en normaal gesproken zou iedereen steeds 15 minuten op kop rijden en dan 45 minuten weer niet (je rijdt twee aan twee). Het eerste stuk ging eigenlijk best lekker rustig. Tot het rustpunt op zo’n zeventig kilometer lag de gemiddelde snelheid net iets onder de 30 km/uur. Maar daarna ging het gas een stukje verder open en reden we de rest uit met 32-33 km/uur. Dat was dus even iets harden aanzetten. Maar ik heb niet hoeven lossen en heb drie keer kopwerk op me kunnen  nemen. Alleen de eerste keer 15 minuten, daarna twee keer 10 minuten, waarvan dus de laatste keer met 33 km/uur in de wind.  Gezien de uiteindelijke gemiddelde snelheid van 31 km/uur over 107 km ben ik helemaal niet ontevreden.

Deel dit bericht:

3 Comments

    1. Benen voelen prima. Gisterenmiddag hier en daar wat stijf, maar geen spierpijn of zo. Ga vanavond weer gewoon naar Spinning.

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog