Met je Kodak Zi8 op duikvakantie

Gomadic Clean-n-Dry Waterproof Camera Case
Gomadic Clean-n-Dry Waterproof Camera Case
Tja, het was natuurlijk te verwachten dat ik geen genoegen kon nemen met alleen de constatering gisteren dat ik nog niet goed wist wat mee te nemen als videocamera komende zomer als we gaan duiken.

Voor de duidelijkheid: ik snap dat het allemaal ‘beginners’ oplossingen zijn en dat een professionele duiker of onderwaterfotograaf niet met een iPhone of Kodak Zi8 of welk toestel zonder extra filters en lampen gezien zal willen worden, maar aangezien ik waarschijnlijk gewoon niet meer dan een paar keer per jaar zal duiken, ga ik dat soort oplossingen niet eens overwegen (veel te duur en ik heb al genoeg dure hobbies).
Gisteren al ik al verwezen naar de Ikelite case voor de Kodak Zi8 die ondanks het feit dat de Zi8 al lang en breed niet meer te koop is, nog steeds €222,50 (incl. verzendkosten) moet kosten.
Een mogelijk veel goedkoper alternatief hiervoor zou zijn de Gomadic Clean-n-Dry Waterproof Camera Case, die maar £20.40 hoeft te kosten. Hmmm, wel een heel groot verschil, voel je al nattigheid?

Nou, ik begon die wel te voelen vanwege het feit dat ik, ondanks heel wat zoeken, geen enkel filmpje op YouTube kon vinden waarvan aangegeven werd dat het met die case gemaakt was. Ook andere sites die ik tegen kwam verwezen eigenlijk alleen maar naar de verkoop pagina van Gomadic. Of ze stuurden je naar Amazon, waar ik ook een aantal reviews kon vinden.
Amazon
De eerste was super positief, maar daarna kwamen alleen maar negatieve reviews. Waarbij dit natuurlijk wel angstaanjagend is:

It is difficult to keep the camera placed in the correct place for the window to line up with the camera lens. It worked ok for snorkeling but ended up flooding after using less than 10 times.

Dus: moeilijk in gebruik omdat de case niet speciaal voor de camera gemaakt is en een aantal berichten van lekkages. Niet wat ik wil.

Deze case wordt het dus in elk geval niet. Omdat ik ook op de fiets wel graag opnames wil kunnen maken (al geldt dat meer voor op de mountainbike dan voor op de racefiets) ben ik nog wat verder aan het kijken naar opties. De twee belangrijkste kandidaten daarbij zijn De GoPro en de ContourHD. Die komen nog in afzonderlijke berichten aan bod.