Met je iPhone op duikvakantie

Komende zomer gaan we een weekje duiken op Kreta en ik was uiteraard al aan het kijken of we dan ook eenvoudig een camera mee kunnen nemen. Helaas zijn goede camera’s en casings niet erg goedkoop. Deze TAT7 iPhone Scuba Case is dat wel. Mits je al een iPhone hebt natuurlijk. Maar dan is $84,95 best te doen.

Op Gizmodo ontstond er (uiteraard) een hele discussie over problemen die je kunt krijgen als je geen goede lampen hebt. Maar daar gaan ze er haast al automatisch vanuit dat je dan ook meteen tot die 100 voet (zo’n 30 meter) gaat met die camera. Nou, dat zal bij ons sowieso al niet het geval zijn, voor mijn dochter is de maximale diepte waar ze een PADI brevet voor heeft 12 meter en voor mij is dat 18 meter. En de baai waar we de (meeste) duiken uit zullen voeren is ook al niet dieper dan 12 meter.

TAT7 iPhone Scuba Case
TAT7 iPhone Scuba Case
Het is overigens wel jammer voor de makers van de case dat Apple het gedrag van de ‘foto’ knop in het lockscreen met ingang van versie 5.01 gewijzigd heeft. De case heeft namelijk geen touchscreen (dat gaat niet werken op die diepte en met handschoenen), maar slechts drie knoppen.
De eerste knop zit boven de home knop. Als je iPhone op de slaap stand staat, dan kun je met twee keer daar op klikken het home screen met de camera knop zichtbaar maken. In 5.0 moest je dan op dat icoontje klikken (daar zit dan de tweede knop) om de camera te openen. De derde knop zit dan boven de plek waar je op de iPhone de foto maakt.

Met ingang van iOS 5.01 (dus ook in 5.1) moet je echter in het home screen omhoog ‘swipen’ en dat kan niet met de knoppen op de case. De workaround die de leverancier aangeeft is het verplaatsen van het icoon voor het fototoestel (naar rechtsonder) en het zo instellen van je iPhone dat hij nooit op het lockscreen springt. Het vergt dus nu wat voorbereiding voor je duik.

Aardig is wel weer dat een van de drie knoppen zo te zien precies boven de knop zit waarmee je op de iPhone schakelt tussen foto’s maken en video’s maken. Dat kun je dus onderwater ook wisselen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een filmpje dat met de iPhone 4S gemaakt is:

Het alternatief is een Ikelite case voor de Kodak Zi8 die ik heb. Maar die kost €222,50 (incl. verzendkosten). Dit filmpje laat zien dat je ook daar best aardige video’s mee kunt maken:

Het filmpje is geschoten op 720p met 60fps zonder aanvullende lampen, filters of extra lenzen.

De Ikelite case voor de Kodak Zi8 is in Nederland te bestellen, de TAT7 iPhone Scuba Case wordt ook naar Nederland verstuurd. Dan komen er wel nog $20,92 aan verzendkosten bij. Heb je pech, dan betaal je ook nog inklaringskosten en BTW. Dan zou je op $105,87 = €79,40 + €12,50 + (19% x €79,40) = €107,- uitkomen. Dat is dan dus nog steeds de helft van de case voor de Zi8.

Conclusie?
Nou, ik ben er nog niet helemaal uit. De case voor de iPhone is een stuk goedkoper, maar de iPhone 4S die ik heb is zelf natuurlijk weer vele malen duurder dan de Kodak Zi8 die ik ook heb (die is inmiddels niet meer te koop). Van de andere kant is het vreemd dat die case voor de Zi8 nog steeds zoveel moet kosten.
Kent iemand een duikforum waar ik wellicht kans heb om er eentje tweedehands op de kop te tikken?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
loek
loek
15 april 2012 17:02

Ook ik ben op zoek naar een goede en betaalbare onderwatercase voor de iPhone4s. Zou echt een uitkomst zijn.