Tacx rit – 28-3-2012

Tacx Real Life Training
Duur: 1:11:52
Afstand: 33,96 km
AVG Slope: 0 %
Aflopend: 55 m
Oplopend: 54 m
Snelheid
MAX: 38,3 km/u
AVG: 28,4 km/u
Cadans
MAX: 117 RPM
AVG: 100 RPM
Vermogen
MAX: 281 Watt
AVG: 108 Watt
Energie: 1858,5 kJ
Hartslag
MAX: 151 BPM
AVG: 126 BPM

Vanavond weer een woensdagavond op de Tacx. Deze keer met een route die ik gedownload had van GPSies. Helaas had ik ook hier te maken met het verschijnsel dat ik ook wel al gehad heb met eigen GPX-routes die ik importeerde: de route had enorme hoogteverschillen. En dan niet omdat er een bergtraject werd afgelegd. Nee, van tijd tot tijd sprong het hellingspercentage flink omhoog of juist omlaag. Maar in beide gevallen ook zo abrupt en kort dat er nauwelijks op te reageren was. Je ziet het in de afbeelding door de punten in de groene vermogenslijn. Ik neem aan dat het gewoon foutjes zijn in de registratie van de route, maar het fietste niet erg lekker.

Ook blijkt het tegen te vallen als ik de fiets elke keer weer op de Tacx moet installeren. Het is toch wel een gedoe met kabels, wielen, de rem die weer gekalibreerd moet worden. Dat pleit voor een tweede racefiets (eentje voor op de weg en eentje voor op de Tacx), maar dat moet toch nog even wachten.
Hij moet er voor zondag in ieder geval weer vanaf want dan staat weer een toertocht op het programma. Dit keer in Meijel, de Vélo-tour. Het plan nu is om voor de 115km (op de website van de vereniging staat 120km) te gaan en zo voorzichtig de afstanden ook wat op te bouwen.

Deel dit bericht:

5 Comments

 1. “gedoe met kabels, wielen, de rem die weer gekalibreerd moet worden.”
  Dat is ook waarom ik de Tacx weer verkocht heb en een 2e hands Spinner NXT heb gekocht. Tot nu toe bevalt me dat prima.
  Ook hebben we een goede lamp aangeschaft voor op de fiets, zodat we in de donkere tijden toch nog buiten kunnen rijden: http://www.nextgadgets.eu/nl/Fietsverlichting/31436-HA-III-SSC-P7-C-SXO-3-modus-900-Lumen-LED-Bike-Light-Set.htm

  En zodra de klok voorruit is ga je toch niet meer op je Tacx zitten??

  1. Tja, ik moet overdag als het zonnig is toch nog steeds meestal werken hoor. 😉
   En met twee kinderen die in bed liggen is het wel handig als er iemand thuis is. Dus daarom is voor mij die woensdagavond een mooi moment om tussen de Spinning op maandag en het buiten fietsen op zaterdag of zondag nog wat extra kilometers te maken op de Tacx.

   1. Daar zit ook wat in…..of het nieuwe werken toepassen….fietsen als het zonnig is en werken in de avond.
    Of je kruipt maandag op de racer en woensdagavond op de spinner (thuis).
    Of een andere hobby, het is niet het meest handige om te doen wat betreft de tijd die ervoor nodig is.

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog