Tacx rit – 28-3-2012

Tacx Real Life Training
Duur: 1:11:52
Afstand: 33,96 km
AVG Slope: 0 %
Aflopend: 55 m
Oplopend: 54 m
Snelheid
MAX: 38,3 km/u
AVG: 28,4 km/u
Cadans
MAX: 117 RPM
AVG: 100 RPM
Vermogen
MAX: 281 Watt
AVG: 108 Watt
Energie: 1858,5 kJ
Hartslag
MAX: 151 BPM
AVG: 126 BPM

Vanavond weer een woensdagavond op de Tacx. Deze keer met een route die ik gedownload had van GPSies. Helaas had ik ook hier te maken met het verschijnsel dat ik ook wel al gehad heb met eigen GPX-routes die ik importeerde: de route had enorme hoogteverschillen. En dan niet omdat er een bergtraject werd afgelegd. Nee, van tijd tot tijd sprong het hellingspercentage flink omhoog of juist omlaag. Maar in beide gevallen ook zo abrupt en kort dat er nauwelijks op te reageren was. Je ziet het in de afbeelding door de punten in de groene vermogenslijn. Ik neem aan dat het gewoon foutjes zijn in de registratie van de route, maar het fietste niet erg lekker.

Ook blijkt het tegen te vallen als ik de fiets elke keer weer op de Tacx moet installeren. Het is toch wel een gedoe met kabels, wielen, de rem die weer gekalibreerd moet worden. Dat pleit voor een tweede racefiets (eentje voor op de weg en eentje voor op de Tacx), maar dat moet toch nog even wachten.
Hij moet er voor zondag in ieder geval weer vanaf want dan staat weer een toertocht op het programma. Dit keer in Meijel, de Vélo-tour. Het plan nu is om voor de 115km (op de website van de vereniging staat 120km) te gaan en zo voorzichtig de afstanden ook wat op te bouwen.

Deel dit bericht:

5 gedachten over “Tacx rit – 28-3-2012”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog