MTB clinic Drunense Duinen

MTB Clinic
No Limits
Vandaag was ik in de Drunense Duinen voor een MTB clinic georganiseerd door No Limits Biking. Ik had de clinic afgelopen november zien staan op de NTFU website en me ingeschreven. Het leek me niet verkeerd om wat extra training te hebben in de techniek van het MTB-en. Ik heb immers nog geen 500km ervaring tot nu toe.

Het was prachtig weer vandaag. De start was koud met een graad of vier Celsius, maar toen de zoen uit kwam (was het nog steeds maar een graad of 6), was het heerlijk. Dat vonden overigens veel meer mensen en het was er dan ook enorm druk. Zowel met MTB-ers als met wandelaars.
De clinic was zinvol. We hebben niet alleen een parkoers van zo’n 26km gefietst, maar ook oefeningen gedaan. Het begon met rem-oefeningen (achter, voor, beiden) en bochtjes draaien aan het begin van de dag, daarna klimmetjes, afdalen, bochtenwerk balans oefeningen en over boomstammetjes komen zonder die aan te raken.
Nou is het zeker niet zo dat je na zo’n clinic opeens een professionele MTB-er bent hoor. Maar een aantal van de oefeningen zal ik zeker in mijn achterhoofd houden als ik volgende week weer een toertocht aan het fietsen ben, zoals het aansnijden van de bochten, het strekken van je buitenbeen, maar ook het remmen (niet teveel) en achter je zadel hangen bij een afdaling.
Een aantal oefeningen zoals het over een boompje komen of het ‘aantikken’ van de muur en het balanceren tegen de muur moet en kan ik zeker nog een aantal keren thuis zelf oefenen.
Al met al dus een gezellige ochtend/middag en genoeg geleerd. Daar kwam bij dat ik nog nooit in de Drunense Duinen gefietst had. En dat ik een heel mooi gebied. Weet niet of ik snel op zo’n zonnige Zondag terug zou willen (er is hier in de buurt nog genoeg waar ik niet gefietst heb), maar het Zandbos hier in Deurne kan er natuurlijk niet echt aan tippen.


Grotere kaart weergeven

Oh, en de vreemde bewegingen/kringels rondom restaurant de Roestelberg zijn geen afwijking van de GPS-ontvanger. Dat zijn gewoon de rondjes die we gemaakt hebben bij de verschillende oefeningen. Eerst op het grasveld aan de achterkant en aan het einde tussen de bomen aan de voorkant.

GPS bewegingen
GPS bewegingen