The Active Geek is Live!

 

The Active Geek
The Active Geek

Er zal nog het nodige aan berichten toegevoegd worden de komende tijd. Ik ben namelijk al heel wat langer een actieve geek dan vandaag, maar deze post markeert de officiële start van dit weblog. Een weblog naast het ICT en Onderwijs blog om meer ruimte te bieden aan de dingen die ik doe die niet met ICT en Onderwijs te maken hebben, maar meer met de actieve kant van mijn leven. Op dit moment zullen dat dus vooral berichten zijn die gerelateerd zijn aan fietsen op de weg, op de MTB ook naast de weg, binnen tijdens de Spinning of op de Tacx, Body Pump of duiken.

Waarom een apart blog? Voornamelijk omdat ik de vrijheid wilde hebben om meer bij te houden over de verschillende dingen die ik tegen kom als ik niet achter het beeldscherm zit. En natuurlijk zou ik er voor kunnen kiezen om die berichten op het ICT en Onderwijs blog te zetten, dat deed ik tot nu toe ook vaak wel, maar ik vind dat zelf niet handig. Ik wil gewoon op één plek al dit soort berichten terug kunnen vinden. Dus, met het risico van fragmentatie, in een apart weblog.

Dat had ik natuurlijk ook als subdomein (een submap was wat moeilijker) van het ICT en Onderwijs blog kunnen doen, of zelfs met WordPress MU, waarom een aparte site en naam? Nou, wat WordPress MU betreft, dat had ik inderdaad wel handig gevonden. Als ik maar één WordPress install zou hoeven hebben en alle updates, plugins etc. ook maar op één plek. Maar helaas (b)lijkt het upgraden van een “gewone” WordPress installatie naar eentje met meerdere sites niet alleen wat meer werk dan ik zou willen, ik vind het risico van het verstoren van de bestaande site ook even wat groot om dat zo maar even op een zaterdagochtend te doen.

Daarnaast vond ik “ictoblog.nl” niet zo passen bij de soort berichten die je hier zult kunnen vinden. En ik wist ook niet precies wat ik dan als subdomein of submap aanduiding zou moeten kiezen. Het zal niet alleen over fietsen gaan immers. Ik weet niet precies hoe ik er bij kwam, maar de kreet “Active Geek” schoot vanochtend opeens door mijn hoofd. Dat was eigenlijk wel wat ik ben. Ik ging er zelf vanuit dat die domeinnaam al lang en breed gereserveerd en in gebruik was. Maar niets was minder waar. Dus dat is het geworden! 🙂

Ik zal de komende tijd nog wat stoeien met layout, functionaliteit en opmaak. Het is immers een gewoon, nieuw weblog. Dus nog even geduld. Uiteraard kun je berichten allemaal volgen via RSS.
Oh, en ik zal uiteraard niet elke Spinning of Bodypump-les hier rapporteren. Er moet natuurlijk wel wat te vertellen zijn. Het is voor mij geen vervanger van Foursquare of zo.