Rondje Veghel – Lierop


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 82,08 km
Duur: 02:52:20
Gemiddeld: 28,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 150 slagen per minuut
Weer: 15°C-17°C, Droog, stevige wind (kracht 3) uit het westen
Omstandigheden: Lekker weer, kort mouwen, windstopper.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Stava omschrijft mijn zaterdag (gisteren dus) als een rustdag. Nou kan ik je vertellen dat een hele dag meehelpen met verhuizen bij mij niet telt als een fysieke rustdag. Dus daarom had ik ook voor vanochtend weer ingezet op een rit van minder dan 100 km. Doel was wel om die 80 km van vandaag zonder stops te doen.  Omdat mijn kinderen het gelukkig niet erg vinden als hun papa op Vaderdag om 8 uur de deur uit gaat om een stukje te fietsen, zat ik alweer lekker op tijd op de fiets. Het zou vandaag niet zo warm worden en best stevig waaien, dus de windstopper kwam goed van pas. Niet dat ik daarmee sneller tegen de wind in kon rijden, maar in combinatie met de fietsbroek met korte pijpen en het shirt met korte mouwen was het precies genoeg om warm te blijven.

Het eerste stuk van de route ging tegen de wind in, onder Bakel door richting Aarle-Rixtel en daar het kanaal over richting Beek en Donk. Daar was de brug over het kanaal dicht omdat hij open stond, dus door Beek en Donk heen (even zwaaien naar Susan voor het geval ze al aan het werk was bij Lifestyle Center Laarbeek en bij de volgende brug alsnog het kanaal over en via Erp naar Veghel. Door Veghel heen (nooit fijn) en richting het zuiden weer. Via Zijtaart (waar ze vandaag een feest hadden met Oldtimers) richting Mariahout en Lieshout (mooi dorpje). Via Deense Hoek en Gerwen door langs Stiphout en door Brandevoort. Mierlo aantikken (op afstand zwaaien naar Lusi) en door naar Lierop. Terug de A67 over naar Ommel (hé Marjan, Goedemorgen!) , voor Vlierden rechtsaf richting Liessel en van daaruit het laatste stukje stampen naar huis.

Tegen de wind in was het moeilijk om 28 km/uur gemiddeld aan te houden, door het laatste stukje stampen kwam de teller uiteindelijk toch nog op 28,6 km/uur uit. Meer zat er vandaag (solo) gewoon niet in. Geen last van hongerklop gehad. De 4 pannenkoekjes als ontbijt + de 1,5 liter sportdrank onderweg bleken genoeg te zijn geweest. Goed om te weten.
(p.s. Ik weet dat er hele volksstammen zijn die al fietsend eten. Dat vind ik zelf 3x niks. Geklooi met repen of gels die niet open willen tijdens het fietsen, zorgen dat je je niet verslikt als je een hap lucht binnen haalt tijdens het eten. Nee, dank je. Ik stop wel even. Ik hoef geen Giro te winnen of zo)