Kijken bij Hockey JB1 Civicum – Deurne


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 76,28 km
Duur: 2:33:17
Gemiddeld: 30 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 86 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 161 slagen per minuut
Weer: 23°C-32°C, Droog, warm, wind uit het noorden
Omstandigheden: Rustig aan heen, vlammen op de terugweg.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Fietsen naar hockeywedstrijden van mijn jongste op de zaterdagmiddag is fijn, maar als het in Cuijk is en al vroeg in de middag is en ik ’s ochtends al een uur Bodypump er op heb zitten, dan wordt het ook een rit om goed in te delen.
Heen ging het dus een beetje op het gemak. De wind stond tegen en ik moest bij Oploo even zoeken naar de alternatieve route die Strava voorgesteld had. Dus met 28,6 km/uur gemiddeld aangekomen in Cuijk.

De jongens speelden vandaag goed, met 1-3 wonnen ze de wedstrijd tegen Civicum. En na het bedanken van de coach en trainer (het was de laatste wedstrijd van het seizoen), wat nakletsen met een paar van de andere aanwezige ouders stapte ik weer op de fiets. Nu met wind mee.
Ik had de tracking niet afgesloten, dus het gemiddelde van 28,6 stond nog steeds. Uitdaging was nu om die omhoog te krijgen op de terugweg. Dat gaat dan dus steeds ‘moeilijker’ omdat je elke tiende die je dan het gemiddeld omhoog wilt krijgen, ook te maken hebt met de eerdere kilometers waarvoor je die snelheid goed moet maken. Maar gestaag liep de teller op.

De alternatieve route door Oploo was inmiddels een heel slecht idee, de kermis die ze eerst blijkbaar nog aan het opzetten waren stond nu en mijn poging om netjes een omleiding te volgen (die uit niet meer dan één pijl bleek te bestaan) faalde. Toch dus maar over de (nog niet actieve) kermis en door richting De Rips. De snelheid bleef lekker hoog, al was het natuurlijk zelfs met het duwtje in de rug stevig doortrappen. Garmin maakte er uiteindelijk 30,1 km/uur van over het hele traject gemiddeld. Strava ziet het als 29,9 km/uur. Geen idee waarom er nu twee tienden vanaf gaan, ik rond het maar even af naar het gemiddelde van die twee: 30 km/uur.

Daarna snel douchen, omkleden en door naar  het examen Zwemmend Redder 4 van onze oudste. Die heeft ze in ieder geval al in de pocket. Nu woensdag die andere nog. 🙂