Rondje Gennep – Arcen


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 119 km
Duur: 04:05:26
Gemiddeld: 29,0 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 81 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 159 slagen per minuut
Weer: 11°C-23°C, Droog, windje kracht 2-3 uit oosten
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer, vooral de eerste anderhalf uur toen het nog rustig op de weg was.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic
Kleding: korte broek, armstukken, windvanger. De armstukken gingen af bij Gennep, de windvanger uit in Arcen.

Toen ik vorige week zei dat het rondje dat ik toen door de regen en met wind fietste iets was om nog een keer te doen bij beter weer, had ik niet persé vandaag in gedachten, maar toen ik het weerbericht zag, zonnig met wind kracht 2-3 uit het oosten, wist ik het wel. Ik had gisterenavond de track van vorige keer al een beetje aangepast, het grindpad was vervangen door een stukje omrijden via de weg. En deze keer wilde ik wat zuidelijker doorfietsen zodat ik ook in Arcen zou komen. Nou had Strava eigenlijk bedacht dat meteen linksaf bij de eerste rotonde van Arcen ook goed was, maar daar deed ik natuurlijk niet aan mee.

De Kasteeltuinen zagen er aantrekkelijk uit, maar daar was het niet de bedoeling dat je je fiets meenam tot aan het terras, dus even doorgefietst tot in het centrum voor cola en aardbeienvlaai. Toen had ik al bijna 80 km opzitten, dus dat had ik wel verdiend. Die 80 kilometer waren lekker. Natuurlijk, regelmatig wind tegen, maar met een kilometer of 28 per uur gemiddeld, een zonnetje was de omgeving echt stukken meer genieten dan de vorige keer. De fietspaden op het laatste stuk van de Dorperheideweg zijn niet meer van deze tijd (veel te smal, slecht onderhouden, gevaarlijk dus op zo’n zonnige dag), maar voor het overige is het een mooi stukje natuurlijk dat ik extra mee kreeg.

Fijn is natuurlijk ook wel dat voor die laatste 40 km de wind van opzij of van achteren kwam. Ik had mijn zinnen op die 29 km/uur gemiddeld gezet. Gewoon als subdoel van de dag. Bij Arcen zat ik op zo’n 28,3 km/uur en die teller ging stilletjes, langzaam maar zeker omhoog. Op het stuk Griendtsveenseweg, ideaal om door de fietsen (vlak, recht) zat ik op 28,9 km/uur toen ik ingehaald werd door een grote groep uit Liessel. Had ik de overige kilometers solo gefietst, nu dacht ik “aanhaken!”. Hun snelheid zat net boven de 40 km/uur en het was net genoeg om het gemiddelde naar de 30 km/uur te brengen. Lang kon ik niet van ze profiteren, bij de spoorwegovergang van Deurne gingen zij linksaf en ik het dorp in. Nog even voorzichtig aanzetten en tempo houden voor die laatste kilometer en een heerlijk rondje zat er alweer op.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
20 mei 2018 13:19