Rondje Gennep – Bergen


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 103 km
Duur: 03:49:58
Gemiddeld: 26,8 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 75 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 154 slagen per minuut
Weer: 13°C, Soms was het droog, stevige wind uit het westen
Omstandigheden: Niet ideaal fietsweer, meer iets voor zotten. 😉
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Na het rondje Deurne-Deurne vorige week met Ronald, Manon, Karin en Albert had ik me voor dit weekend voorgenomen solo ook weer eens meer dan 100km te fietsen. Nou was het gisteren daar best mooi weer voor. Maar omdat ik ’s ochtends al Bodypump (krachttraining) wilde doen, was dat niet handig. Voor vandaag trok ik me niet heel veel aan van de code geel van het KNMI, als ik naar het oosten zou gaan dan was de kans aanwezig dat ik droog rond zou kunnen rijden.

Nou…niet helemaal, na een minuut of 10 druppelde het al zo hard dat ik toch maar besloot mijn jasje aan te doen, en die heb ik de rest van de rit niet meer uit gehad. Niet dat het nooit droog werd, in tegendeel, vooral op het oostelijke stuk was het best regelmatig droog. Maar het had niet veel zin om steeds jasje aan en uit te doen. Los daarvan, tegen de wind in was het jasje best prettig want warm was het vandaag ook zeker niet. In Well een korte detour voor wat thee en appelgebak en daarna nog een uurtje pal tegen de wind en regen in naar huis. Leuke route om nog eens een keer te doen als het beter weer is. Op dat stukje grind bij Bleijenbeek na, daar kies ik de volgende keer voor omrijden over de ‘grote weg’.

Oh, een tip: als je je SPD’s vervangt, draai ze voor vertrek nog even een slagje aan. Ik hoorde na 28km bij het uitklikken opeens ‘klingeldeklingel’ op de weg achter me. Was 1 bout losgegaan en op de weg terecht gekomen, samen met het borgplaatje. Gelukkig een rustige weg, maar wel eentje met grind naast de weg. Het heeft me een minuut of 5-10 (voelde als een half uur) gekost om plaatje en bout terug te vinden. Gelukkig heb ik wel klein gereedschapssetje bij me met inbussleutel van juiste formaat, dus kon ik hem weer vastzetten (en den anderen een extra slag geven). Had anders een vroegtijdig einde van mijn tocht geweest.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
13 mei 2018 13:30