Shaab El Erg + Poseidon

Dit bericht is deel 9 van 10 in de serie Hurghada 2018

Duik nr: 174
Locatie: Shaab El Erg
Tijd in / uit: 10:51 – 11:46
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 16,2meter
Gewicht lood: 8+2 kg
Zicht: 3 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 30°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stroming (!!!)
Gids: Penille
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 175
Locatie: Poseidon
Tijd in / uit: 13:52 – 15:07
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 14,9 meter
Gewicht lood: 8+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Penille
Buddy: Marit + Josine + Niek

Shaab El Erg heeft als bijnaam “Dolphin house”. Niet alle gidsen houden ervan. De naam schept namelijk hoge verwachtingen. En er zitten veel vaker géén dolfijnen bij Shaab El Erg. Of ze zitten er wel en je ziet ze niet. Of je ziet ze wel…
We zagen een hele grote groep op weg naar de duikstek en zelfs voordat de duik begon zagen we er een aantal zwemmen. Maar tijdens de duik kwamen we er geen tegen. Het water bij Shaab El Erg is een beetje troebel en als er geen dolfijnen zijn, dan is er niet zo heel veel te beleven. Wat de duik toch nog wat spannender maakte was de sterke stroming. Die was dusdanig stevig op de weg terug dat er voor ons groepje van vier niets anders op zat dan het oplaten van mijn boei, 3 minuten safety-stop op 5 meter (armen in elkaar om niet van elkaar weg te drijven) en het seinen naar de Zodiak om opgehaald te worden. Het was een ervaring op zich, iedereen bleef er kalm bij en de boot heeft de Zodiak op zulke stekken paraat voor dit soort situaties.
Tijdens de lunch zagen we de dolfijnen alsnog, uiteindelijk besloten om snel de pakken aan te doen en er naar toe te snorkelen. Tegen de tijd dat wij er aan kwamen waren ze al bijna weer uitgespeeld, maar konden we toch nog een paar glimpen van ze opvangen in het water. Het was voor het eerst in 3 jaar dat we zo dicht bij ze waren en tja, het is geen dierentuin, dus of je ze ziet hangt af van geluk.

De middagduik bij Poseidon was er eentje met vooral veel koraal. Het rif was mooi, maar breinkoraal is wat moeilijk interessant op de foto te krijgen. 🙂

Foto’s vandaag door Marit en Niek.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
5 mei 2018 16:04