Kijken bij Deurne JB1 uit tegen Venray


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 28,8 km
Duur: 1:13:11
Gemiddeld: 23,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 77 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 165 slagen per minuut
Weer: 16°C-8°C, Motregen, windkracht 3
Omstandigheden: Lekker maar nat heen, pittig terug.
Gereden met: de Giant Fastcity RS2 (2017)
Kleding: ondershirt, thermoshirt (lange mouw), lange broek, handschoenen open vinger, overshirt lange mouw, regenjas (alleen terug)

Omdat morgenvroeg de GP van Japan is en we morgenmiddag naar Eindhoven naar het Science Festival wist ik dat vandaag de beste mogelijkheid was om nog wat fietskilometers te maken. Alleen het weer was niet echt heel erg uitnodigend: motregen, grijs, fris, stevige wind (kracht 4). Maar goed, elk nadeel heeft zijn voordeel. De heenweg naar Venray verliep vlotjes. Zelfs op mijn Giant Fastcity met toch relatief brede banden haalde ik ruim 28 km/uur gemiddeld. Natuurlijk wist ik toen ook al dat ik de wind dus tegen flink tegen zou hebben.

Eerst de wedstrijd kijken. Ik had heen geen regenjas aangehad en was dus vochtig en warm toen ik in Venray aan kwam. Daarom daar maar wél mijn regenjas aangedaan zodat ik wat gecontroleerder zou afkoelen tijdens het kijken naar de wedstrijd. Want ruim een uur langs het veld staan in diezelfde wind zorgt er natuurlijk wel voor dat alles flink afkoelt. Gelukkig hielpen een kop warme chocolademelk tijdens de rust, een halve kop warme chocolademelk na afloop en de regenjas bij het op temperatuur blijven.

Terug was qua warmte met de regenjas geen probleem. Ik had het weliswaar warm maar niet zo warm dat ik er last van had. Tja en de wind die was hard. Maar daarvan wist ik ook dat er niets anders op zat dan steeds een versnelling te kiezen waarbij ik mijn beentempo redelijk aan kon houden en door blijven trappen.

Als je kijkt naar het overzicht hierboven dan zie je duidelijk het verschil tussen heenweg en terugweg. Heen zie je de rotonde bij Ysselsteyn heel goed terug, toen moest ik er stoppen, terug kon ik er vlotjes overheen. Het verschil in snelheid is duidelijk zichtbaar maar ook dat de cadans heen en terug zo rond de 80 omwentelingen per minuut ligt. Ik heb geen vermogensmeter op mijn fiets zitten maar ik denk dat ik een redelijk constant vermogen getrapt heb.

Lekker dus en beter dan de hele middag binnen zitten.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
7 oktober 2017 17:20

Kijken bij Deurne JB1 uit tegen Venray https://t.co/qDsRrmCvvc https://t.co/LjUBUSAOlK