Kijken bij het hockey in Boxmeer


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 48,6 km
Duur: 1:51:46
Gemiddeld: 26,1 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 74 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 165 slagen per minuut
Weer: 10°C-19°C, droog, nauwelijks wind
Omstandigheden: heerlijk fietsweer!
Gereden met: de Giant Fastcity RS2 (2017)
Kleding: ondershirt, thermoshirt (kort mouw), bibshort (kort), handschoenen open vinger, beenstukken (alleen heen), overshirt lange mouw (alleen heen)

Vandaag speelden de jongens JB1 van Deurne een uitwedstrijd in Boxmeer. Ik was is mei (toen waren ze nog JC1) ook al een keer op de fiets er naar toe gereden om te kijken. Ook toen was het op een zaterdag, maar nu zat de wedstrijd een stuk korter achter de Bodypump les van ’s ochtend aan. Het kwam er op neer dat ik thuis kwam om half 11, even snel wat gegeten heb, me weer omgekleed heb en op de fiets gestapt ben.

In mei was het heet, heel heet. Dat was het vanochtend zeker niet. Zeker niet onder de bomen, tijdens het stukje heen door het bos bij Stippelberg richting De Rips gaf de Garmin 10°C aan. Aangekomen in Boxmeer scheen de zon echter en was ik heel blij dat ik voor de beenstukken gekozen had en niet voor de lange broek. Terug heb ik namelijk zonder de beenstukken gefietst en zelfs het overshirt met lange mouwen bleef in mijn fietstas. Ondershirt + thermoshirt met kort mouw waren toen ruim voldoende.

Ja, je las het goed, fietstas. Ik had er deze keer namelijk voor gekozen om niet de racefiets te pakken maar mijn “gewone” Giant Fastcity RS2. Dat betekende dus 28 x 1.35 (35-622) bandjes met 3,5 bar in plaats van de 28 x 1.00 (25-622) bandjes met 8 bar van de Ridley. Ik vond het qua banden zeker geen slechte keuze want er lag heel wat zooi (eikels, takjes etc) op de fietspaden. Iets minder “blij” was ik met mijn Satori Crescent Moon FlatBar, mijn rechte stuur. Want voor dit soort stukken vlakke weg wil ik eigenlijk heel graag liggen. Bij de Ridley betekent dat gewoon de handen onder in de beugels en gaan. Dat gaat bij de Fastcity niet. Toch maar eens navragen als hij voor zijn controlebeurt terug naar de fietsmaker gaat. Ondanks dat toch wel tevreden over het vlakke tochtje.

Weinig verval in tempo, redelijk constant tempo en cadans op de paar oversteekmomenten na natuurlijk. Altijd fijn als de getallen het lekker gevoel op de fiets onderschrijven. 🙂

Oh, en de jongens hebben een 2-1 ruststand weten om te buigen in een 2-3 overwinning!

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Kijken bij het hockey in Boxmeer”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog