Jackie Oomen: decompressieziekte

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Duiken is een potentieel dodelijke activiteit. Net als ademhalen en de weg oversteken. Meestal gaat het goed, soms gaat het fout. Maar we bij een vliegtuigramp de behoefte hebben om te weten wat er gebeurt is, dan kan er namelijk voorkomen worden dat het weer gebeurt, zo is dat ook bij duikongevallen.
Heel vaak krijg je daar echter niets over te horen, uit respect voor de nabestaanden. Alle begrip voor. Maar zoals ik vorig jaar al schreef, die informatie kan andere duikers ook helpen.

Het maakt dat ik extra blij ben met bovenstaand filmpje, van een duikongeval dat gelukkig niet fataal afgelopen is. Het is een waarschuwing, Jackie is een heel ervaren duiker (met 10x zo veel duiken als wij als gezin hebben), de duik waarbij het mis ging was geen extreme duik. Het was een totaal van omstandigheden.
Het is informatief. Want hoewel het iets is dat je zelf nooit mee hoopt te maken, niet als slachtoffer en niet als buddy / aanwezige duiker, helpt het om te zien hoe het verloop van zo’n ongeval is/kan zijn.

Beterschap Jackie!

p.s. op zijn YouTube-kanaal kun je nog veel meer mooie duikvideo’s vinden.

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Jackie Oomen: decompressieziekte”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog