Heftig: Zorg bij duikongevallen schiet tekort

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

(getipt door Duikeninbeeld)

Komende zomer (over een maand dus) gaan we alle vier aan de slag met de Emergency First Responce training en aansluitend Rescue Diver. Bovenstaand filmpje is een reconstructie van wat er onlangs fout ging op de Noordzee toen daar een duikster in de problemen kwam. Allemaal professionals die allemaal ongetwijfeld naar het best van hun kunnen hebben gehandeld, maar die fout op fout stapelden. Of de duikster het anders overleefd had? Ik weet het niet, maar haar kansen waren vast een stuk groter geweest. Ik hoop dan ook van harte dat de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid opgevolgd worden.

Ik vind het filmpje overigens best schokkend. D.w.z. het is getekend (computeranimatie) maar het beschrijft wel een écht voorval met échte mensen. Voor de familie van de overleden duikster moet dit een heel heftig filmpje zijn. Ik hoop dat ze toch enige troost vinden in het gegeven dat er nu wellicht actie ondernomen wordt om er voor te zorgen dat de situatie voor anderen veiliger wordt.

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog