Heftig: Zorg bij duikongevallen schiet tekort

(getipt door Duikeninbeeld)

Komende zomer (over een maand dus) gaan we alle vier aan de slag met de Emergency First Responce training en aansluitend Rescue Diver. Bovenstaand filmpje is een reconstructie van wat er onlangs fout ging op de Noordzee toen daar een duikster in de problemen kwam. Allemaal professionals die allemaal ongetwijfeld naar het best van hun kunnen hebben gehandeld, maar die fout op fout stapelden. Of de duikster het anders overleefd had? Ik weet het niet, maar haar kansen waren vast een stuk groter geweest. Ik hoop dan ook van harte dat de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid opgevolgd worden.

Ik vind het filmpje overigens best schokkend. D.w.z. het is getekend (computeranimatie) maar het beschrijft wel een écht voorval met échte mensen. Voor de familie van de overleden duikster moet dit een heel heftig filmpje zijn. Ik hoop dat ze toch enige troost vinden in het gegeven dat er nu wellicht actie ondernomen wordt om er voor te zorgen dat de situatie voor anderen veiliger wordt.