Salt Pier (Bonaire)

Dit bericht is deel 6 van 17 in de serie Duiken Bonaire en Curacao 2017

Duik nr: 133
Locatie: Salt Pier (Bonaire)
Tijd in / uit: 16:23 – 17:33
Flesdruk in / uit: 230 – 80 bar (fles: 12 liter, Aluminium, Nitrox – 32%)
Diepte Max: 23,2 meter
Diepte Gem: 11,6 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 27°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Buddy: Marit + Niek + Josine

We hadden vandaag 2 duiken bij Salt Pier willen maken. Maar een dag eerder hadden we gezien en gehoord dat er een schip aangemeerd lag. En dan mag je er niet duiken. Bij de duikschool hadden ze gezegd dat deze er wel 2 weken zou kunnen blijven liggen. Gelukkig wist te de bewaker bij Salt Pier ons ’s avonds te vertellen dat ze nog nooit een boot gehad hadden die er langer dan 2 dagen gelegen had. En deze was een stuk kleiner, dus zou hij er de dag erna ’s ochtends waarschijnlijk wel niet meer zijn.

Toch besloten om eerst een rit door het Washington Slagbaai park te maken om daar de natuur te bekijken en om een gevoel te krijgen voor de duikstekken daar. Dat had in ieder geval al tot gevolg dat Boka Slagbaai op ons lijstje terecht kwam. Aan het einde van de dag toch nog richting Salt Pier en daar onze eerste duik gemaakt tussen de pijlers van de pier. Indrukwekkend. Navigeren is eenvoudig als je weet hoe de T-vorm van de pier in elkaar zit.
Salt Pier (Bonaire) Salt Pier (Bonaire) Salt Pier (Bonaire) Salt Pier (Bonaire) Salt Pier (Bonaire) Salt Pier (Bonaire) Salt Pier (Bonaire)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
17 augustus 2017 08:58