Buddy’s Reef (Bonaire)

Dit bericht is deel 5 van 17 in de serie Duiken Bonaire en Curacao 2017

Duik nr: 131
Locatie: Buddy’s Reef (Bonaire)
Tijd in / uit: 11:20 – 12:15
Flesdruk in / uit: 230 – 90 bar (fles: 12 liter, Aluminium, Nitrox – 32%)
Diepte Max: 23,2 meter
Diepte Gem: 11,6 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 27°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Buddy: Marit + Niek + Josine


Duik nr: 132
Locatie: Buddy’s Reef (Bonaire)
Tijd in / uit: 13:32 – 14:33
Flesdruk in / uit: 230 – 140 bar (fles: 12 liter, Aluminium, Nitrox – 32%)
Diepte Max: 22,6 meter
Diepte Gem: 11,6 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Buddy: Marit + Niek + Josine

Buddy’s Reef is het huisrif van Buddy Dive Bonaire, de andere grote duikschool op Bonaire. Toen we er kwamen wisten we eerst niet helemaal zeker of we als “niet klanten” er wel gebruik van konden maken (op andere plekken moest je soms toegang betalen, op Curaçao kwam het veel vaker voor dat je ergens alleen mocht duiken als je bv daar de flessen huurde). Dus toch maar even netjes binnen gevraagd. Nee hoor, geen probleem. De vriendelijke mevrouw van de duikschool bood meteen aan om even mee te lopen en te wijzen hoe alles werkte. Niet dat we spullen van daar nodig hadden, maar langs een deel van de steiger mocht je niet in het water springen omdat er koraal onder groeide, er waren plekjes waar hun boten aanlegden, daar moest je wat meer voorzichtig zijn etc.
Vriendelijk, en eigenlijk ook wel verstandig, want natuurlijk heeft het ook een positief effect op onze eerste indruk van deze andere duikschool op Bonaire.

De duikstek is eenvoudig als kantduik. Er loopt onderwater een touw vanuit de steiger waar je het water in gaat naar het rif. Daar sla je rechtsaf en na ongeveer een minuut op 20 kom je bij een klein wrakje. Dat is een mooi punt om om te draaien en bovenlangs het rif terug te zwemmen.
In de baai kom je vaak (grote) Tarpons tegen. Die komen daar extra vaak omdat er regelmatig Koraalduivel gevangen wordt. Dat is de enige vis op Bonaire waar je legaal, na training, op mag jagen met een visspeer. De vissen worden op de steiger schoon gemaakt en het afval verdwijnt het water in.

Buddy's Reef (Bonaire) Buddy's Reef (Bonaire) Buddy's Reef (Bonaire) Buddy's Reef (Bonaire) Buddy's Reef (Bonaire)
De Tarpon zien er indrukwekkend uit (ze kunnen 2,5 meter lang en 90kg zwaar worden), maar volstrekt ongevaarlijk.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
17 augustus 2017 08:46